Στέφανος Κασσελάκης: Ανοίγει πρώτη φορά το ονειρεμένο του σπίτι στη Νέα Υόρκη – Φωτογραφίες

Ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγες εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές, άνοιξε το σπίτι του στην Νέα Υόρκη και φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Down Town.

Όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα, το εξοχικό σπίτι που μοιράζεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τάιλερ Μακμπέθ βρίσκεται στα προάστια της Νέας Υόρκης. Μερικά χιλιόμετρα από το νησί του Manhattan, διατηρούν ένα ησυχαστήριο που εκτείνεται σε δεκάδες στρέμματα.

Μια εξωτερική πισίνα, μίνιμαλ σκανδιναβικό design, μια φάρμα ζώων, μια λίμνη, και το δάσος που περιβάλει το κτήμα συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία. Όπως η ζωή του…

Έβλεπα στο διαδίκτυο τις αντιδράσεις για το νέο σας σπίτι, κυρίως για την τιμή του. Αναλογιστήκατε ποτέ ότι ο μέσος Έλληνας δυσκολεύεται να ταυτιστεί μαζί σας;

Όχι. Ο μέσος Έλληνας ξέρει ότι δεν επέστρεψα για να φάω. Ό,τι έχω, το έχω δουλέψει. Αντιθέτως, θεωρώ ατού πως ό,τι έχω αποκτήσει το έχω αποκτήσει εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και εκτός Ελλάδας. Τα διαπιστευτήριά μου είναι καλύτερα από όσους κυβερνούν αυτή τη στιγμή.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι με όλες αυτές τις καταιγιστικές αλλαγές δεν υπήρξε ένταση στη σχέση σας.

Υπήρξε ένταση στην αρχή. Έπρεπε να αντιμετωπίσω έντονες καταστάσεις και εκείνος ήταν μόνος του. Ήταν τέτοιες οι συνθήκες, που δυσκολευόμουν να το απορροφήσω. Δεν είχα χρόνο να είμαι δίπλα του, να του εξηγώ τι συμβαίνει. Έκτοτε έχει υπάρξει μία ομαλή πορεία. Έχουμε δημιουργήσει έναν φιλικό κύκλο και στην Ελλάδα. Ο Τάιλερ μαθαίνει ελληνικά, πλέον καταλαβαίνει αρκετά, και είμαστε χαρούμενοι, αλλά αυτό δεν έγινε σε λίγες ημέρες.

Ο Τάιλερ είναι πανταχού παρών στη συζήτηση…

Ο Τάιλερ έχει βρει έναν σκοπό στη δημόσια υγεία, έχοντας επισκεφτεί νοσοκομεία, έχοντας μιλήσει με γιατρούς και νοσηλευτές. Του στέλνουν μηνύματα στα social media απαντάει και κρατάει επαφή όπου πάμε. Ο ίδιος έχει περάσει 7,5 χρόνια στη ΜΕΘ και στην περίοδο της πανδημίας. Όλοι οι συνάδελφοι στα χρηματοοικονομικά δραπέτευσαν στα εξοχικά τους. Εμείς μείναμε στο Μανχάταν. Πήγαινε στη βραδινή βάρδια την ώρα που χτυπούσαν τις κατσαρόλες για να επιβραβεύσουν το υγειονομικό προσωπικό. Τον συνόδευα για να έχει παρέα πηγαίνοντας στο νοσοκομείο και ένιωθα συγκίνηση. Αυτός έλεγε ότι κάνει απλώς τη δουλειά του. Είμαι περήφανος για εκείνον.

Πώς γνωριστήκατε;

Στο Μανχάταν στο West Village. Έβλεπε ο ένας τον άλλον σε διάφορα σημεία. Συμπέσαμε στον δρόμο και μου μίλησε. «Γεια, είμαι ο Τάιλερ». Εγώ ντράπηκα να του μιλήσω πρώτος. Αυτός έκανε την πρώτη κίνηση. Μιλούσαμε κάθε μέρα για δύο μήνες και μετά ξεκίνησε η σχέση μας.

Φωτογραφίες: Down Town

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164