Στέφανος Κορκολής: Το συγκινητικό μήνυμα για τον Δημήτρη Μητροπάνο

Στις 17 Απριλίου του 2012 ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή. Σε ηλικία 64 ετών, έπειτα από μεγάλη μάχη που έδωσε για την υγεία του. Η απώλειά του βύθισε στο πένθος τη σύζυγό του, Βένια Μητροπάνου, τις δυο κόρες τους αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Η φωνή του αξεπέραστη, οι συνεργασίες του κορυφαίες και τα τραγούδια του συνεχίζουν να αγαπιούνται με το ίδιο πάθος μέχρι και σήμερα.

Πέντε χρόνια μετά το θάνατό του, ο Δημήτρης Μητροπάνος είναι σαν να ζει ανάμεσά μας. Αυτό σημειώνει και ο φίλος και συνεργάτης του Στέφανος Κορκολής ο οποίος μοιράστηκε τα συναισθήματά του με τους διαδικτυακούς του φίλους.

“Αγαπημένε μου φίλε. Ποτέ δεν έφυγες! Ζεις μέσα στις ψυχές όλων μας, όλων των Ελλήνων και θα βρίσκεσαι εκεί για πάντα”, έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο facebook ανεβάζοντας το παρακάτω βίντεο.

Το “Κάποιες φορές” είναι μόνο μία από τις μεγάλες επιτυχίες που έκαναν μαζί ο Στέφανος Κορκολής και ο Δημήτρης Μητροπάνος. Ο μουσικοσυνθέτης είχεεκμυστηρευτεί πρόσφατα για το πώς προέκυψε η μουσική τους σύμπραξη.

“Η πρώτη μου φορά που ήρθα σε επαφή με την φωνή του Μητροπάνου ήταν όταν ήμουν παιδί, πίσω στην δεκαεκατία του ’70, όταν την άκουσα στο μπαλκόνι από το ραδιόφωνο ενός γείτονα. Έτρεξα στην μητέρα μου και την ρώτησα ποιος είναι αυτός που τραγουδάει. “Ο Μητροπάνος” μου απάντησε, “σου αρέσει;”. “Πάρα πολύ”. Η οικογένεια μου ποτέ δεν μου έβαλε παρωπίδες ότι η μόνη μουσική είναι η κλασική, μου έλεγαν ότι η μουσική είναι μία. Από εκείνη τη περίοδο μου έμεινε η φωνή του Δημήτρη στο μυαλό μου”,περιγράφει.

“Και φθάνει η στιγμή το ’94, στην μουσική μου εφηβεία, τότε που τραγουδούσα και έκανα ένα ντουέτο μαζί του, σε στίχους της αγαπημένης μου της Εύης Δρούτσα, το «Κάποιες φορές».” “Καταλαβαίνετε, τότε που εγώ ήμουν πιτσιρικάς ουσιαστικά και μουσικά να συνεργαστώ και να κάνω ντουέτο μαζί του. Τι τεράστια τιμή”, συνέχισε.

Read More

And More