Στέφανος Τσιτσιπάς – Η εξομολόγηση του αδελφού του για τον ανταγωνισμό και τον λόγο που δεν έχει προπονητή τον πατέρα τους

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς, είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας Τσιτσιπά, και όπως ο μεγαλύτερος αδερφός του, Στέφανος Τσιτσιπάς,  έτσι κι εκείνος ασχολείται επαγγελματικά με το τένις.

Ο 23χρονος αθλητής παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό DownTown και τη δημοσιογράφο Αμάντα Φούντη και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στη σχέση με τον αδερφό του και τον ανταγωνισμό που ενδεχομένως υπάρχει ανάμεσά τους, αποκαλύπτοντας παράλληλα τον λόγο που ο ίδιος επέλεξε να μην έχει προπονητή τον πατέρα τους, Απόστολο.

Θεωρείς ότι έπαιξαν ρόλο οι γονείς σου στην επιλογή του αθλήματος;

«Παρά πολύ. Πιστεύω ότι οι γονείς είναι ο κύριος λόγος που εμείς ως παιδιά ξεκινάμε την ενασχόλησή μας με κάτι, είτε είναι άθλημα είτε κάποια άλλη ενασχόληση».

Ποια είναι η σχέση σου με τον πατέρα σου; Είναι εύκολο να είναι και προπονητής σου; Υπάρχει όριο μεταξύ των ρόλων μπαμπάς και προπονητής;

«Η σχέση μου με τον πατέρα μου είναι υγιής εκτός γηπέδου. Εντός γηπέδου δεν μπορούσαμε ποτέ να συμφωνήσουμε με τον τρόπο που πρέπει να παίξω και να εξελιχθώ ως παίχτης.

Ήταν ένας από τους λόγους που σταμάτησα να παίζω μονά. Ο πατέρας μου είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, αλλά κάθε παίχτης είναι διαφορετικός και ως προπονητής πιστεύω πως πρέπει να μπορείς να προσαρμοστείς πάνω στον παίχτη και να δουλεύεις τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού που του ταιριάζουν. Εγώ αυτό, λοιπόν, δεν το έχω ξεκλειδώσει ακόμα με τον πατέρα μου».

Τί είδους προπονητής είναι; Αυστηρός; Χαλαρός;

«Είναι αυστηρός, και είναι ο καλύτερος προπονητής που ξέρω. Έχει ασχοληθεί παρά πολύ με αυτό το κομμάτι και του βγάζω το καπέλο».

Η μαμά επίσης γνωρίζει άριστα το άθλημα… Εκείνη ασχολείται με την πορεία σας; Ζητάτε τη γνώμη της;

«Η μητέρα μου ήταν προπονήτρια επίσης. Πλέον όχι, αλλά εμάς μας βοηθάει όσο μπορεί και ταξιδεύει σε κάποια τουρνουά για συμπαράσταση».

Είναι πιο εύκολο για σένα που ο αδελφός σου παίζει επίσης τένις και είναι στην κορυφή του αθλήματος ή αυτό το κάνει πιο δύσκολο;

«Δεν με βλέπω πλέον ως αδελφό κάποιου όταν αγωνίζομαι μέσα στο γήπεδο. Υπήρξε μια μικρή φάση στην αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας, αλλά πλέον έχω ανακαλύψει την ταυτότητά μου ως παίχτης και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

Έχεις ζηλέψει ποτέ τον αδερφό σου;

«Ποτέ! Έχω ακούσει, όμως, ότι υπήρχαν συναισθήματα ζήλειας από άλλα άτομα που τα αδέρφια τους έβγαιναν καλύτερα από εκείνα. Εγώ, πραγματικά, δεν το έχω νιώσει ποτέ. Κάθε φορά που ο Στέφανος καταφέρνει κάτι με εμπνέει τόσο πολύ, που απλά θέλω να τα κατακτήσει όλα. Όσα περισσότερα σλαμς μπορεί και όσο περισσότερους τίτλους μπορεί».

Σε ενοχλούν όσα λέγονται ή γράφονται για τον Στέφανο;

«Δεν παρακολουθώ τι γράφουν οι άνθρωποι στα social media. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που σχολιάζουν αρνητικά τον αδελφό μου, όπως κι εμένα, αλλά είναι εύκολο να αγνοήσω την αρνητικότητα. Ο κάθε άνθρωπος έχει δικά του προσωπικά προβλήματα».

Read More

And More