Στέφανος Τσιτσιπάς: Το ΤLIFE στο χωριό του κορυφαίου Έλληνα τενίστα

Στο χωριό του Στέφανου Τσιτσιπά, το Προάστιο Καρδίτσας βρέθηκε το TLIFE μετά την πρόσφατη επιτυχία του στο Roland Garos. Ο 22χρονος τενίστας που πλέον βρίσκεται στο νο4 της παγκόσμιας κατάταξης έχει καταφέρει να κάνει όλους τους Έλληνες να μιλούν με ιδιαίτερη περηφάνεια για εκείνος, πολλώ δε μάλλον τους κατοίκους του χωριού όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας και προπονητής του Απόστολος.

To πατρικό σπίτι του Απόστολου Τσιτσιπά

Το πατρικό σπίτι του Απόστολου Τσιτσιπά

Το συγκεκριμένο χωριό βρίσκεται στα βόρεια του νομού Καρδίτσας και πλέον αριθμοί 1.666 μόνιμους κατοίκους. Ο Απόστολος Τσιτσιπάς, αν και έφυγε νωρίς από αυτό, ποτέ δε ξέχασε τις ρίζες του αφού φροντίζει να το επισκέπτεται συχνά για να δει τους παλιούς του φίλους, τους συγγενείς αλλά και τη μητέρα του που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 86 ετών.

Όλοι έχουν να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια, όχι μόνο για τον Απόστολο αλλά και για τον Στέφανο Τσιτσιπά που από πολύ μικρός επισκεπτόταν το χωριό μαζί με τον πατέρα του. Πήγαινε στο γήπεδο όπου προπονούνταν και μίλαγε πάντα σε όλους με πολύ ευγένεια όντας ένα πολύ συνεσταλμένο και χαμηλών τόνων παιδί. Τελευταία φορά που βρέθηκε στο χωριό ήταν πριν δυο περίπου χρόνια. Τελευταία φορά που βρέθηκε στο χωριό ήταν πριν περίπου ενάμισι χρόνο και παρότι είχε ήδη καταφέρει να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου εκείνος φερόταν όπως το ανήλικο παιδί που επισκεπτόταν τη γιαγιά του και απολάμβανε την ξεγνοιασιά του χωριού.

Το γήπεδο όπου προπονείται ο Στέφανος Τσιτσιπάς όταν επισκέπτεται το χωριό του

 

Το γήπεδο όπου προπονείται ο Στέφανος Τσιτσιπάς όταν επισκέπτεται το χωριό

Σε κάθε αγώνα του Στέφανου, όλοι οι κάτοικοι του Προαστίου συγκεντρώνονται για να τον θαυμάσουν, να πανηγυρίσουν τις νίκες του και να του στείλουν τη θετική τους ενέργεια να συνεχίσει μετά από κάθε ήττα. 

Μπορεί στον τελικό του Roland Garos o Στέφανος Τσιτσιπάς να μην κατάφερε να κερδίσει, για όλους όμως τους κατοίκους του Προαστίου είναι νικητής και όλοι είναι σίγουροι πως η κορυφή των περιμένει.

 

Read More

And More