Stereo Soul: Όλα όσα αποκαλύπτουν στο TLIFE λίγο πριν την πρεμιέρα με Onirama – Κυριαζή!

Οι Stereo Soul έχουν κάτι ξεχωριστό. Δεν μπορώ να το αποδώσω ούτε στο ταλέντο τους, που είναι αδιαμφισβήτητο ούτε στην ποιότητα του χαρακτήρα τους, που είναι αναγνωρίσιμη από την πρώτη επαφή ούτε στη γερή “βάση” που έχουν χτίσει μέχρι σήμερα. Ίσως είναι όλα αυτά μαζί! Όλα αυτά τα ετερόκλητα στοιχεία που διαθέτουν και που ο συνδυασμός τους έχει ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα! Ένα ντουέτο που όμοιό του δεν υπάρχει στα μουσικά δεδομένα της Ελλάδας. Ένα ντουέτο που έχει αγαπηθεί πολύ, τόσο κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο X Factor όσο και μετά από αυτό.

Με την προσδοκία να διατηρήσουν αυτή την απήχηση και την αγάπη του κόσμου ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο στο Anodos παρέα με τους Onirama και τον Χρήστο Κυριαζή. Το TLIFE τους συνάντησε λίγες μέρες νωρίτερα και μας μίλησαν για την πρεμιέρα αλλά και το νέο τους τραγούδι. Ο Bradley κι ο Πάνος, ο Πάνος κι ο Bradley.

Πώς είναι η πρώτη γεύση από τη συνεργασία σας, μέχρι στιγμής, με τους Onirama και τον Χρήστο Κυριαζή;
Bradley: Έχουν μείνει κάποια ακόμα πράγματα που πρέπει να οργανωθούν. Όταν θα βγούμε στην πρεμιέρα θα είμαστε ενθουσιασμένοι αλλά προς το παρόν πρέπει να ετοιμαστούμε για αυτή τη στιγμή. Τα πράγματα κυλάνε όμορφα: η σκηνή είναι απίθανη, τα τραγούδια δένουν μεταξύ τους και ανυπομονούμε!

Είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά θα είστε σε μία μεγάλη σκηνή, εξαιρώντας τις συναυλίες που κάνατε το καλοκαίρι.
Πάνος: Ακριβώς! Πρώτη μας σεζόν. Θεωρώ ότι είναι μία πάρα πολύ φρέσκια συνταγή, πρωτότυπη, ψυχαγωγική και ταυτόχρονα μουσικά άρτια, για φέτος το χειμώνα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που έγινε η πρόταση από τον Θοδωρή. Μίλησε με τους συνεργάτες μας και τα κανόνισαν. Ήθελε δηλαδή να τον πλαισιώσουμε και μου άρεσε πολύ που κανονίστηκε και θα έχουμε την τιμή να είμαστε στο πλευρό του.

Για τον Bradley ίσως να μην είναι το ίδιο έντονο, αλλά εσένα, που ξέρεις τα τραγούδια του Χρήστου Κυριαζή, σε άγχωσε αυτός ο συνδυασμός;
Πάνος: Δεν με άγχωσε και θα σου εξηγήσω το λόγο. Από όσο γνωρίζω ήταν μια πρωτοβουλία του Θοδωρή το να επικοινωνήσει και να το κανονίσει όλο αυτό, θεωρώ ότι ξέρει. Όταν κλείνει μία συμφωνία ξέρει το concept, ξέρει τι θέλει να πετύχει μέσα από αυτό και ξέρει ότι αυτό έχει τη δυνατότητα να έχει απήχηση. Οπότε εμπιστεύομαι τις αποφάσεις του, γενικά τους συνεργάτες μου και τον Θοδωρή στην προκειμένη περίπτωση. Μου κίνησε την περιέργεια να δω πως θα γίνει αυτό το πάντρεμα κι αν κρίνω από το λίγο που έχω δει μέχρι στιγμής στις πρόβες, γίνεται πάρα πολύ ωραία γιατί βγαίνει στη σκηνή μαζί με τους Onirama.
Bradley: Κι εμένα μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα για ένα comeback! Δεν ξέρω αν είναι πραγματικά ένα comeback για εκείνον αλλά ξέρω πώς ήταν διάσημος στα 90s. Είναι τέλειο που μπορεί να γυρίσει, σε αυτή την ηλικία, για να τραγουδήσουμε μαζί. Πιστεύω ότι είναι σπουδαίο και το ελληνικό κοινό πιστεύω τον στηρίζει.
Πάνος: Σημάδεψε την δεκαετία του 90. Μεσουρανούσε τότε και κατ’ επιλογήν δική του, respect για αυτό 100%, έφυγε από το προσκήνιο. Κι επανέρχεται έπειτα από 20 χρόνια γιατί έτσι το θέλει. Πραγματικά respect για αυτό και σε συνδυασμό με τους Onirama, που έχουν κάνει πάρα πολύ ωραίες διασκευές στα κομμάτια αυτά που τον πλαισιώνουν στη σκηνή, είναι πού φρέσκο όλο αυτό. Έχουν τη διαχρονικότητα γενικά τα κομμάτια του αλλά είναι ακόμα πιο φρέσκα με το touch των Onirama. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, που εγώ γενικά δεν είμαι αυτού του ρεπερτορίου.

Μιλώντας μαζί του (σ.σ. δες εδώ τη συνέντευξη του Χρήστου Κυριαζή στο TLIFE) μας είπε ότι αποσύρθηκε γιατί φοβήθηκε μήπως του βγει περίεργα η μεγάλη δημοσιότητα. Κι εσείς αντίστοιχα βγήκατε από ένα show που σας έκανε γνωστούς σε μεγάλο κοινό πολύ γρήγορα. Σας άγχωσε αυτό;
Bradley: Είναι καλό αυτό που μας συνέβη αλλά ναι, δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Σε φυσιολογικές συνθήκες, βγάζεις ένα τραγούδι και σου παίρνει τουλάχιστον μια πενταετία για να γίνεις δημοφιλής. Εμείς πήγαμε από το ένα σημείο στο άλλο σε, ας πούμε, δέκα λεπτά (γελάει)! Πιστεύω όμως ότι είναι θαυμάσιο γιατί όλοι σε αναγνωρίζουν και έχεις δημιουργήσει μία ομάδα θαυμαστών από το ξεκίνημά σου και σου παρουσιάζονται σπουδαίες ευκαιρίες όπως αυτή εδώ. Είναι φοβερό! Το γεγονός ότι είμαστε με τον Χρήστο Κυριαζή και τους Onirama, είναι λίγο περίεργος συνδυασμός για το κοινό αλλά αυτό είναι που το κάνει και ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ αυθεντικό πρόγραμμα και όταν όλα αυτά τα διαφορετικά στοιχεία ενώνονται, παραδόξως, λειτουργεί άψογα!
Πάνος: Εγώ το είδα από τελείως διαφορετική οπτική γωνία. Το σκέφτηκα κι εγώ, επειδή είμαι άνθρωπος που κάνω αυτοκριτική, το θέμα της απότομης αναγνωρισιμότητας. Δύο πράγματα είναι που το έκαναν, για μένα τουλάχιστον, ομαλό. Πρώτον, αυτό που προβάλαμε είναι αυτό που είμαστε οπότε δεν προβάλαμε κάτι ξένο ως προς εμάς το οποίο θα έπρεπε να διαχειριστούμε ή να πλασάρουμε. Αυτό που είμαστε πλασάραμε και με μεγάλη μας χαρά είδαμε ότι αγαπήθηκε. Δεύτερον, το στοίχημα όλη αυτή την αναγνωρισιμότητα να την διαχειριστούμε από εδώ και πέρα για να έχει κάτι πιο μακροπρόθεσμο, κάτι πιο σωστό. Να αποκτήσουμε μια οντότητα μουσικά ως καλλιτέχνες. Εδώ είναι που μπαίνουν οι υπέροχοι καινούργιοι συνεργάτες στην εταιρεία μας με τους οποίους έχουμε καταπληκτική σχέση και κάνουμε τώρα σιγά σιγά τα πρώτα μας βήματα.

Δισκογραφικά τι ετοιμάζετε;
Bradley: Ηχογραφήσαμε ένα κομμάτι, o τίτλος του είναι “Οι φόβοι του πρίγκηπα” (σ.σ. πρόκειται για μία διασκευή της επιτυχίας των Oniarama) και το τραγουδήσαμε πρώτη φορά στο “ΣουΚου”.
Πάνος: Τώρα, μέσα στις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου με το καλό θα κυκλοφορήσει από τη Feelgood Records. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ ωραίο release, pop μουσική, ωραία και κλασάτη, με ωραία φωνητικά, ωραία παραγωγή και στο στιλ μας. Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Onirama και νομίζω ότι είναι pop μουσική από τη μία, αλλά από την άλλη είναι και εμείς. Είναι ένα πάντρεμα ανάμεσα στο στιλ το δικό μας, που είναι pop αλλά είναι και fusion, με αυτό που είναι προσιτό στο αυτί του Έλληνα.
Bradley: Είναι ωραίο και ότι κάναμε μίξη του τραγουδιού με αγγλικούς και ελληνικούς στίχους. Γιατί το δοκιμάσαμε αυτό και πια είναι σαν χαρακτηριστικό μας γνώρισμα, το να μπλέκουμε τις γλώσσες. Ο Θοδωρής τραγουδάει επίσης στο τραγούδι σε αυτή τη νέα εκδοχή και είναι πραγματικά υπέροχο. Είναι σαν γέφυρα για εμάς από το X Factor μέχρι την καινούρια “καριέρα” μας, ελπίζουμε! Ήταν σαν να μας παραδίδει τη σκυτάλη ο Θοδωρής γιατί δουλεύαμε μαζί στο show και έχουμε έρθει πολύ κοντά.

Νιώθετε σαν να είναι ο “φύλακας άγγελός” σας ο Θοδωρής;
Bradley: Τι ωραία και ποιητική έκφραση! Μάλλον είναι, γιατί είναι σίγουρα καταπληκτικός μέντοράς και έχει πολύ καλή καρδιά και πιστεύω μας βοήθησε πάρα πολύ. Και συνεχίζει να το κάνει!
Πάνος: Αδυναμία μεγάλη! Αυτό τα λέει όλα.

Έχει ακόμα τον ρόλο του “coach” για εσάς και στο Anodos;
Πάνος: Γενικά, μας έχει εμπιστευτεί όσον αφορά τα δικά μας μέρη με τον Alex Leon που θα είναι μαζί μας επί σκηνής. Όσον αφορά την επιλογή των τραγουδιών και την σειρά αλλά το input του το έβαλε. Αφού βρήκαμε τα κομμάτια μας και τη σειρά μας πρότεινε αυτά να μπουν με αυτή τη σειρά, αυτά ίσως να τα πούμε μαζί, κάποια ντουέτα που θα κάνουμε με τους Onirama. Έβαλε την πινελιά τη δική του αλλά γενικά τον τελευταίο λόγο τον έχει αφήσει σε εμάς. Μας εμπιστεύεται για τις επιλογές μας και είδαμε με μεγάλη μας χαρά ότι τα κομμάτια που διαλέξαμε μόνοι μας εμείς συνάδουν και με το ρεπερτόριο το δικό τους. Υπάρχει μία σύγκλιση. Όλοι όσοι εμπλέκονται μέσα σε αυτό έχουν μια κοινή μουσική πορεία στο μυαλό τους. Οπότε νομίζω ότι θα βγει κι ένα ωραίο πρόγραμμα που θα ρέει. Ψυχαγωγικό, μουσικό, ωραίο! Ανατριχιαστικό, ενδεχομένως.

Από τα live που έχετε κάνει μέχρι τώρα ποια είναι η ενέργεια που σας περνά ο κόσμος; Νιώθετε την αγάπη τους και την αποδοχή τους για τα τραγούδια σας; θεωρείτε δηλαδή ότι σας “σηκώνει” το κοινό εδώ ή σκέφτεστε το εξωτερικό ενδεχομένως για την πορεία;
Bradley: Το κοινό έχει αντιδράσει πάρα πολύ θετικά και νιώθω τη ζεστασιά τους και ότι πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουμε. Κάτι το οποίο είναι υπέροχο! Ασφαλώς θέλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε στην Ελλάδα και ίσως και σε άλλες χώρες κάποια στιγμή. Ποτέ δεν ξέρεις. Νιώθω πάντως ότι μας στηρίζουν σε αυτό που κάνουμε. Ελπίζω να συνεχίσουν να το κάνουν και σε αυτό το επόμενο βήμα.
Πάνος: Εγώ χάρηκα πάρα πολύ γιατί διαπίστωσα ότι η απήχηση ήταν σε όλες τις ηλικίες. Κι ακόμα περισσότερο στο ενήλικο κοινό που, όπως γνωρίζεις κι εσύ, είναι ακόμα πιο δύσκολο να το κερδίσουν “απόφοιτοι” από ένα talent show. Χάρηκα πάρα πολύ όταν το διαπίστωσα αυτό αλλά και από τις μικρές ηλικίες φυσικά. Αυτό συνεχίζεται μέχρι τώρα. Ο κόσμος παρακολουθεί τις κινήσεις μας, τις υποστηρίζει κι ελπίζω, όπως είπε κι ο Bradley, αυτό θα μεταφραστεί και εδώ, στο μαγαζί. Θα θέλαμε να καθιερώσουμε κάποια καλά βήματα εδώ και μετά, ο καθένας στη θέση μας θα ευχόταν, να γίνει κάτι και να μπορούμε να το πάμε και έξω. Προς το παρόν, κάνουμε focus εδώ για να γίνει κάτι καλό.

Βάζοντας μία κατακλείδα, το X Factor είναι κάτι που θα το ξανακάνατε;
Bradley: Δεν ξέρω, ίσως σε μια άλλη χώρα. Να κάνουμε περιοδεία στο X Factor κάθε χώρας (γελάει). Όχι, πιστεύω μια φορά αρκεί. Κι αυτή ήταν ξεχωριστή γιατί στον κύκλο που εμφανιστήκαμε εμείς είχε την ιδιαιτερότητα ότι ήταν το πρώτο, αν και το τέταρτο σε σειρά, που βγήκε μετά από αρκετό καιρό. Είναι το πρώτο και είναι σημαντικό πράγμα. Όλα θα είναι ωραία αλλά αυτό θα είναι σημείο αναφοράς και είμαστε πολύ περήφανοι που ήμασταν σε αυτό. Είναι σαν να είναι η αυθεντική εκδοχή οπότε θα μείνουμε στις μέρες της δόξας μας (γελάει).

Πάνος: Ήταν μια εμπειρία τόσο έντονη, τόσο εξουθενωτική και με την καλή έννοια, δώσαμε το 150% του εαυτού μας και σωματικά και ψυχοσυναισθηματικά στις προετοιμασίες και σε όλα αυτά που δεν ξέρω αν θα είχα τη δύναμη να το ξανακάνω. Ειδικά για να έχει το αποτέλεσμα που είχε, όπως το θέλαμε. Είμαι τόσο ευγνώμων για την ευκαιρία αυτή που μας δόθηκε και που ο κόσμος ανταποκρίθηκε που έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ζωής μου, αν θέλεις, σαν τις νούμερο ένα πρωτοβουλίες που πήρα. Και βέβαια μας ένωσε αυτό σαν συνεργάτες, από το πουθενά.
Bradley: Ακριβώς!
Πάνος: Έχει γίνει ένα πράγμα το οποίο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε στην Ελλάδα και από όσο γνωρίζω ούτε έξω και το οποίο κούμπωσε φυσικά. Δεν χρειάστηκε να ζοριστούμε στο μουσικό κομμάτι.

Ήταν όντως φανταστικό αυτό. Μοιάζει λίγο με τη συνεργασία σας εδώ, εντελώς διαφορετικά στοιχεία ενώνονται και τελικά προκύπτει κάτι φανταστικό από το συνδυασμό τους.
Bradley: Ακριβώς! Αυτό είναι.
Πάνος: Νομίζω, ούτε καν οι κριτές και ούτε ο Θοδωρής που κίνησε τα νήματα, είχαν υπόψιν τους ότι θα γίνει ένα τόσο καλό πάντρεμα. Μετά τα πράγματα πήραν το δρόμο τους γιατί εμείς ήμασταν αποφασισμένοι να δείξουμε τις ικανότητές μας, ότι είμαστε εδώ για να μείνουμε. Αυτό! Τα πράγματα στη συνέχεια πήραν το δρόμο τους. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Είχαμε κι αυτή την καταπληκτική vocal coach που είναι και φίλη μας πλέον. Είχε φοβερές ιδέες και ο Θοδωρής και εκείνη για το πώς θα γίνουν τα mash ups, πώς θα γίνει το ένα, πώς θα γίνει το άλλο, ποια κομμάτια θα πούμε.
Bradley: Το κλειδί τώρα, μετά το show, να κρατήσουμε την καλλιτεχνική μας ταυτότητα. Εκτιμούμε όλη αυτή την επιτυχία που μας έδωσε αλλά τώρα είναι το δύσκολο κομμάτι της διαδρομής μας και να κάνουμε καλές δουλειές.
Πάνος: Το να διαχειριστείς την καλή αρχή που έχεις κάνει, που έχεις φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις και μία ταυτότητα. Αυτό να το διαχειριστούμε για να αποκτήσουμε μια οντότητα σαν μουσικοί, όπως είπα και πριν, με καλή μουσική, καλά τραγούδια, καλές εμφανίσεις. Ξεκινώντας από αυτή τη σεζόν εδώ. Ενδεχομένως κάποια στιγμή μία περιοδεία, ίσως του χρόνου το καλοκαίρι. Και τα πράγματα να προχωρήσουν από εκεί και πέρα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μας.

Σας άφησε μία πικρία το ότι παρόλο που φτάσατε στον τελικό δεν ήσασταν πρώτοι ή νιώθετε ότι έτσι κι αλλιώς η πορεία σας δικαίωσε;
Bradley: Δεν πιστεύω ότι μετράει ιδιαίτερα. Ήμασταν όλοι στον τελικό! Δεν θα πω ψέματα, ο κόσμος μας λέει συνεχώς “εσείς έπρεπε να ήσασταν πρώτοι”. Αλλά εμείς είμαστε ταπεινοί και λέμε ευχαριστώ και ότι ήταν για όλους μεγάλη ευκαιρία που ήμασταν εκεί και προκύπτουν πολλές σπουδαίες ευκαιρίες μετά το show και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη θέση που πήραμε.
Πάνος: Εμένα με κάλυψες με το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου. Σκέψου λίγο μία κατάσταση στην οποία κερδίζεις κάτι, έρχεσαι πρώτος σε κάτι χωρίς όμως να έχεις πίσω σου την πορεία που θα ήθελες. Οπότε είναι και λίγο γλυκόπικρη νίκη, Από την άλλη, φτάνεις στον τελικό και δεν κερδίζεις για τον χ, ψ, ω λόγο -είναι απόλυτα σεβαστή η άποψη του κόσμου και η επιθυμία του- αλλά έχεις πίσω σου την καλύτερη παρακαταθήκη μουσικά. Πραγματικά δεν έχει σημασία. Φύγαμε έχοντας ένα μουσικό βιογραφικό στο παιχνίδι που ήταν έτσι όπως το θέλαμε οπότε η δικαίωση ήρθε μέσα από αυτό και την από την απήχηση που είχε αυτό στον κόσμο.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More