Στη Νάξο με τον Χρήστο Νέζο! Το βιβλίο με συνταγές μαγειρικής από τις Κυκλάδες και τα τηλεοπτικά μυστικά -video

O Xρήστος Νέζος είναι ένας άνθρωπος που ότι κάνει το κάνει με πάθος! Το αγαπάει το πιστεύει και το κάνει με μεγάλη επιτυχία! Σταθερή αξία πολλά χρόνια στην τηλεόραση με πετυχημένες ταξιδιωτικές και μουσικές εκπομπές δικές του και μοναδικές ζωντανές συνδέσεις σε άλλες εκπομπές που έχουν αφήσει εποχή! Το TLIFE, συνάντησε τον γνωστό παρουσιαστή στη Νάξο την δεύτερη πλέον πατρίδα του που έχει λατρέψει και που τον λατρεύει κι αυτή! Και οι Ναξιώτες επίσης!

Ο Χρήστος εδώ και καιρό ετοιμάζει με μεγάλο μεράκι και ενθουσιασμό το βιβλίο του με συνταγές από τη Νάξο και τις μικρές Κυκλάδες που κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις Ωκεανός! Το “παιδί¨του είναι πλέον στα βιβλιοπωλεία και ο Χρήστος έχει μεγάλη χαρά! Σε αυτό θα βρεις τις πιο νόστιμες συνταγές από τη Νάξο τη Δονούσα και τη Σχοινούσα, τα Κουφονήσια και την Ηρακλειά. Συνταγές πεντανόστιμες και μοναδικές!

Ο Χρήστος μίλησε στο TLIFE και τη Μαρία Ρουμελιώτου δίπλα στο κύμα στην Πλάκα μια από τις παραλίες της Νάξου για το βιβλίο του, αλλά και για την τηλεόραση και τη σχέση του μαζί της! Δες το βίντεο

 

Μίλησε μας για το βιβλίο σου

Μαγειρεύω στην Νάξο και τις μικρές Κυκλάδες, δηλαδή στην Σχοινούσα, Ηρακλειά, Δονούσα και Κουφονήσι. Πιστεύω πως στο 95% των Ελλήνων που δεν είναι σεφ, του  αρέσει να μαγειρεύει. Ερχόμενος στην Νάξο και κάνοντας τις εκπομπές μου είπα: «αφού ταξιδεύω με διάσημους  γιατί να μην ‘’ταξιδέψω’’ και με τις γεύσεις;» Κάπως έτσι ξεκίνησα να φτιάχνω και κάποιες δικές μου συνταγές. Ταξιδεύουμε στις διάφορες περιοχές τις Νάξου και μαγειρεύουμε εκεί με απλούς ανθρώπους, αλλά και κάποιους ειδικούς. Παράδειγμα: δίνουμε την παραδοσιακή συνταγή του ζαμπόνι που φτιάχνετε στην Απύρρανθο.

Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή;

Οι κουραμπιέδες. Η μητέρα μου δεν έκανε κουραμπιέδες μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά και σε μερικές ακόμα γιορτινές περιστάσεις.Η νοστιμιά του μοσχαρίσιου κρέατος Νάξου είναι μοναδική γιατί τα μοσχάρια εδώ τρέφονται με αρωματικά βότανα που έχουν την αλμυρά της θάλασσας.

Σκέπτεσαι να οπτικοποιήσεις το βιβλίο σου;

Το σκέπτομαι γιατί έχοντας τις εικόνες του βιβλίου τις εμπλουτίζω και με την εικόνα, διότι οι εικόνες είναι πολύ περισσότερες απ’ ό,τι μπορούν να τυπωθούν στο χαρτί.

Οι εμφανίσεις σου στην τηλεόραση είναι μοναδικές. Πριν λίγες μέρες βγήκες στη Φαίη Σκορδά και σου είπε ότι σε θέλει στην εκπομπή αλλά της είπε η αρχισυντάκτριά της ότι είσαι και… ακριβός! Είσαι ακριβός Χρήστο Νέζο;

Τον ισχυρισμό της Φαίης τον πέρασα στο ‘’ντούκου’’ για να αποφύγω να τις απαντήσω κάτι άσχετο. Εκτιμώ την Φαίη, αλλά στην ερώτηση σου, αν είμαι ακριβός θα απαντήσω: «καθόλου»!

Σου έχει λείψει η τηλεόραση;

Καθώς δούλευα για το βιβλίο δεν μου έλειψε και δεν μου άρεσαν όλα αυτά που βγήκαν (τηλεοπτικά) όσο ήμουν απών. Είμαι από τις πρώτες στιγμές της τηλεοπτικής μου ύπαρξης εξαιρετικά επιλεκτικός. Τώρα αν αυτό είναι κακό ή καλό θα φανεί.

Read More

And More