Στην εντατική τα 7χρονα δίδυμα – Σοβαρά και η μητέρα

Το περιστατικό έγινε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τροίας στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μοτοσικλετιστής είχε νωρίτερα χτυπήσει έναν ποδηλάτη. Τότε ανέπτυξε ταχύτητα για να γλιτώσει και παράτησε τον ποδηλάτη. Αφού ανέπτυξε ταχύτητα πέρασε με κόκκινο φανάρι την διασταύρωση και εκεί στην κυριολεξία σάρωσε την μητέρα και τα παιδιά που προσπαθούσαν να περάσουν απένταντι. Η μητερά εκείνη την ώρα πήγαινε τα παιδιά της στο δημοτικό σχολείο το οποίο λειτουργεί τον Ιούλιο κάνοντας ειδικά μαθήματα.

Τα παιδιά είναι ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι 7 ετών, δίδυμα και ήταν στο κέντρο της Αθήνας μαζί με την μητέρα τους. Καταγόνται από την Πολωνία.

Η μητέρα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμό και τα παιδιά βρίσκονται διασωληνωμένα στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού.
Το αγοράκι είναι σε πιο κρίσιμη κατάσταση και φέρει πολλαπλά κατάγματα στην γνάθο, το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια. Έχει χάσει πολύ αίμα και αν δεν σταθεροποιηθεί αιματολογικά δεν μπορούν να τον βάλουν στον αξονικό τομογράφο, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.
Το κοριτσάκι είναι σε καλύτερη κατάσταση, δεν έχει κατάγματα και σύμφωνα με τους γιατρούς παρουσιάζει καλή κλινική εικόνα ωστόσο θα παραμείνει διασωληνωμένη στην εντατική.
Και στα δύο παιδιά θα γίνει μετάγγιση αίματος καθώς έχουν χάσει μεγάλη ποσότητα αίμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ:
Σήμερα το πρωί, (περί ώρα 08:15) μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» δύο παιδιά (αγόρι και κορίτσι), ηλικίας 7 ετών, μετά από τροχαίο ατύχημα.
Και τα δυο παιδιά μεταφέρθηκαν αμέσως στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και διασωληνώθηκαν. Οι αξονικές τομογραφίες εγκεφάλου, αυχένος και κοιλιακής χώρας που διενεργήθηκαν στο κορίτσι δεν κατέδειξαν σημαντικά παθολογικά ευρήματα.
Το αγόρι φέρει πολλαπλά κατάγματα άκρων και γνάθου καθώς επίσης πολλαπλά τραύματα προσώπου και στοματικής κοιλότητος. Διενεργούνται αξονικές τομογραφίες κεφαλής, αυχένος και κοιλίας.
Η κατάσταση, ειδικά του αγοριού, κρίνεται σοβαρή.

Συνεχής ενημέρωση στο Newsit

Read More

And More