Στην κάλπη για το δεύτερο γύρο-Ντέρμπι σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους

Στην κάλπη για το δεύτερο γύρο-Ντέρμπι σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους | tlife.gr

Άνοιξαν οι κάλπες για τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον οποίο οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν- Oι πρωταγωνιστες στη θέση τους- οι πολίτες όχι!

12.48 Ψήφισε ο Αλεξης Τσίπρας στην Άνω Κυψέλη. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τους υποψηφίους που βρίσκονται απέναντι σε υποψηφίους του δικομματισμού.

12.34 Ψήφισε στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Καρατζαφέρης και δήλωσε με νόημα: «Πιστεύω ότι σήμερα η Θεσσαλονίκη θα προσέλθει στις κάλπες με ευθύνη. Δεν θα ψηφίσουν χαλαρά αλλά υπεύθυνα και επιδέξια».

12:17 Ψήσφισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία και να καθόμαστε στον καναπέ», είπε χαρακτηριστικά για την αποχή.

12.13: Προσήλθε να ψηφίσει στου Γκύζη η Αλέκα Παπαρήγα.

11.55: Στις κάλπες με τη σύζυγό του Άντα προσήλθε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε πολλές φορές στη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

«Καλούμαστε σήμερα να επιλέξουμε τους πιο ικανούς νέους δημάρχους και περιφερειάρχες. Ικανά στελέχη που μπορούν να σταθούν δίπλα στον πολίτη, να δώσουν δύναμη στο νέο θεσμό που λέγεται Καλλικράτης» δήλωσε. «Είναι μία υπόσχεσή μας απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας.Ένα κράτος συγκεντρωτικό και πελατειακό και πάντα μακριά από τον πολίτη. Με τον Καλλικράτη, δίνουμε μήνυμα στον πολιτή ότι οι υπηρεσίες του κράτους έρχονται κοντά του», πρόσθεσε.

«Ο Καλλικράτης είναι ένα βασικό θεμέλιο για να ξεπεράσουμε την κρίση και να αντιμετωπίσουμε καθε επιτήρηση και δουλεία αν θέλετε και να βγούμε με δικές μας δυνάμεις από αυτές επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας» τόνισε.

11.30 Στον Πειραιά προσήλθε να ψηφίσει ο υποψήφιος δήμαρχος με το ΠΑΣΟΚ Γ. Μίχας. «Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης, της μαζικής συμμετοχής και των πολιτών. Επιλέγουμε δήμαρχο, όχι κομματάρχη».

11.20: Προσήλθε να ψηφίσει ο Γιώργος Καμίνης υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με το ΠΑΣΟΚ. Προτρέπω όλους όσους απείχαν την προηγούμεη Κυριακή, κυρίως όσους ήθελαν να δείξουν αποδοκιμασία, να ψηφίσουν για την Αθήνα. Κυρίως οι νέοι πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη για να πουνε «φτάνει πια» ,δήλωσε.

11.19 Στη Θεσσαλονίκη προσήλθε να ψηφίσει ο υποψήφιος δήμαρχος με τη ΝΔ Κ. Γκιουλέκας. «Η Θεσσαλονίκη είναι κάστρο ελπίδας απέναντι στο Μνημόνιο. Εμείς είμαστε εδώ και το βράδυ θα είμαστε νικητές» είπε κάνοντας αναφορά και στα εθνικά θέματα.

11.15: Στις Σέρρες, ψήφισε ο Μάρκος Μπόλαρης που κατεβαίνει απέναντι στον Π. Ψωμιάδη για την περιφέρεια. Ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ προσήλθε στις κάλπες συν τέκνοις.»Οι πολίτες στην Κεντρική Μακεδονία μπορούν να αλλάξουν εποχή με αισιοδοξία για το μέλλον και με πίστη στις δυνάμεις αυτού του τόπου».

11.13: Ψήφισε ο Δημήτρης Δράκος υποψήφιος περιφερειάρχης απέναντι στον Π. Τατούλη. «Η Πελοπόννησος απορρίπτει τα εκβιαστικά διλήμματα, σημείωσε.

11.03: Στη Θεσσαλονίκη προσήλθε- ευδιάθετος και χωρίς δηλώσεις – να ψηφίσει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλης χαιρέτισε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον κόσμο αλλά έφυγε χωρίς να κάνει δηλώσεις παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

10.56: Στου Γκύζη ψήφισε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. «Με δημοκρατική υπευθυνότητα οι πολίτες καλούνται να αναδείξουν τοπική αυτοδιοίηση της κοινωνίας τωνπολιτών. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ευθύνη όλων μας» δήλωσε.

10.50: Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.»Mε ήθος και αξιοπρέπεια αντιμετωπίσαμε τον αντίπαλό μας. Είμαστε έτοιμοι. Η Μακεδονία χρειάζεται περιφερειάρχη διεκδικητή και όχι εκπρόσωπο της κυβέρνησης και της τρόικας που έρχετα ως Άγιος Βασίλης με νέα σκληρά και αντιλαικά μέτρα» δήλωσε.

10.20: Στα Κάτω Πετράλωνα ψήφισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.“Σήμερα οι πολίτες της Αττικής προσπερνώντας τις όποιες κομματικές αντιπαλότητες ψηφίζουμε και αλλάζουμε την Αττική. Ψηφίζουμε για το αύριο που θέλουμε, αξίζουμε και δικαιούμαστε. Είμαι πολύ αισιόδοξος” δήλωσε.

10.11: Στο Παγκράτι ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη ΝΔ και τη στήριξη του ΛΑΟΣ Νικήτας Κακλαμάνης. «Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίοι εκλεγουν το δήμαρχο της πολης και της καρδιάς τους. Για μία πόλη με περισσότερη ασφάλεια και κοινωνική συνοχή και ευαισθησία. Ευχαριστώ στους συμπολίτες μου που 20 χρόνια με τιμούν με την αγάπη τους. Είμαι αισόδοξος» δήλωσε.

10.11: Στη Νέα Σμύρνη προσήλθε να ψηφίσει και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σγουρός. «Σήμερα είναι ημέρα ευθύνης των πολιτών. Εμείς από όποια θέση και να μας τάξουν από αύριο θα δουλέψουμε σκληρά. Τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζονται λύσεις» δήλωσε.

9.50: Πρώτος πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς κατέφτασε στο εκλογικό κέντρο στην Πύλο Μεσσηνίας, την ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του και τοπικούς παράγοντες.»Μπροστά στις κάλπες υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια. Της κυβέρνησης και των νέων μέτρων και αυτό της ελπίδας, που ανοίγει δρόμους για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Το μήνυμα για αλλαγή πορείας κανείς δεν θα μπορέσει να υποκριθεί ότι δεν το είδε, δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε» δήλωσε.

Άνοιξαν οι κάλπες για τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον οποίο οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν 11 περιφερειάρχες και 221 δημάρχους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NewsIt, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα ωστόσο και πάλι όπως και την πρώτη Κυριακή έχουμε απουσίες στις εφορευτικές επιτροπές. Επίσης στη Χίο, ένας δικαστικός αντιπρόσωπος έχασε τα βιβλία εκλογής, αλλά αντικαταστάθηκαν έγκαιρα.

Στο κόκκινο η προεκλογική αντιπαράθεση, με τα κόμματα να προσπαθούν να επιτύχουν τη μέγιστη συσπείρωση, ενώ σε ντέρμπι θα εξελιχθούν οι αναμετρήσεις στις μεγάλες περιφέρειες και δήμους. Θα ξενυχτήσουμε σίγουρα με τους δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, αλλά και σε πέντε περιφέρειες (Αττικής, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Β. Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου). Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα από την εταιρία «Singular – Logic» μέσω του συστήματος SRT, αναμένονται στις 9.30 με 10 μ.μ.

Όπως και να έχει πάντως η Δευτέρα των εκλογών προβλέπεται δύσκολη καθώς έρχεται στην Αθήνα και πάλι η τρόικα ζητώντας μέτρα σοκ, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε κατάθεση προϋπολογισμού του 11 που φέρνει νέα μέτρα.

Που ψηφίζουν οι αρχηγοί

Ο Κάρολος Παπούλιας θα ψηφίσει στις 12 το μεσημέρι στη γενέτειρά του στα Ιωάννινα. Ο Γιώργος Παπανδρέου, στις 11 και μισή στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας. Ο Αντώνης Σαμαράς στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Πύλο Μεσσηνίας.

Η Αλέκα Παπαρήγα θα ψηφίσει στο 41ο δημοτικό σχολείο Αθήνας στου Γκύζη. Στο ίδιο σχολείο θα ψηφίσει και ο Φώτης Κουβέλης. Ο Αλέξης Τσίπρας, στις 12.30 στο 27ο δημοτικό σχολείο στην Κυψέλη και ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο 15ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Οι γραμμές

Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τα ικανότερα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν την επανάσταση του «Καλλικράτη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα πρέπει να αποδοκιμασθεί και τη δεύτερη Κυριακή η πολιτική του μνημονίου, δήλωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος. Να εκφραστούν με άκυρο ή λευκό «μαυρίζοντας» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κάλεσε το ΚΚΕ τους πολίτες. Ο Συνασπισμός δεν πρόκειται να υποδείξει συγκεκριμένους υποψήφιους.

Υπέρ των υποψηφίων δημάρχων που στηρίζει η ΝΔ σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης, εμμέσως πλην σαφώς, τάχθηκε υπέρ του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού. Για τη Δημοκρατική Αριστερά στον δεύτερο γύρο, σημαντικό κριτήριο για την επιλογή των κατάλληλων σχημάτων θα είναι τα προγράμματα, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τον κ. Σγουρό.

Να «ψηφίσουν ελεύθερα», στο β΄γύρο προέτρεψε τους ψηφοφόρους του, ο Γιάννης Δημαράς.Τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη εξέφρασε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος είχε κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης.

READ more