Στην κατάψυξη όλη η χώρα! Αποκλεισμένα χωριά σε Ρέθυμνο και Γρεβενά

Άλλη μια μέρα στην… κατάψυξη η Ελλάδα, με το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια να προκαλούν προβλήματα.
Από τα ξημερώματα είναι κλειστός ο δρόμος στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ έως το Καζίνο αλλά και στην Πεντέλη, από το 414 Στρατιωτικό νοσοκομείο έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου.
Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία σε Ωρωπό, Μαραθώνα, Γιάννενα. Εξαιτίας του παγετού, με απόφαση του δημάρχου του Διόνυσου, τα δημοτικά και τα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής αλλά σε Άγιο Στέφανο Άνοιξη, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη και Σταμάτα θα ανοίξουν στις 10:00 σήμερα.
Στα Γρεβενά παραμένουν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό, Αιμηλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνα, Καλλονή, Δασύλλιο, Άγ. Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο, Ανθρακιά, Φιλιπαίοι, Δοτσικό, Μεσολούρι, Μοναχήτι, Τρίκωμο, Πρόσβορο, Κρανιά, Πηγαδίτσα, Μικρολίβαδο, Πριόνια, Μέγαρο, Λείψι, Κυδωνιές, Εκκλησιές, Σιταράς και Τρίκορφο.
Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και από το βραδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -03 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Τοπικά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Από το απόγευμα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Άνεμοι : βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στην ανατολική στερεά και την Εύβοια οπού θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και από το βραδυ βόρειοι βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: από -05 έως 07 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νοτια πεδινά και χιόνι ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα νοτιά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: στα βόρεια από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου, στα νοτια από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και από το απόγευμα στα βόρεια προάστια. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 και από το βραδυ βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: από 00 έως 09 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -01 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Read More

And More