Στην κατάψυξη όλη η χώρα- Πολικές θερμοκρασίες το βράδυ!

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται όλη η χώρα από χθες με την θερμοκρασία να πέφτει ως και 20 βαθμούς Κελσίου μέσα σε μία ημέρα σε ορισμένες περιοχές.

Στην Αθήνα από χτες το βράδυ είδαμε χιόνια στα βόρεια προάστια όπου σε πολλές περιοχές το έχει στρώσει. Στα λευκά ντύθηκε η Πάρνηθα. Μόνο με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω. Το Σάββατο ακόμη και στην Αττική η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν ενώ χιόνι έριξε ακόμη και στον Πειραιά.

Από την κακοκαιρία εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και σε άλλα σημεία της Αττικής. Απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από το κόμβο Μαγούλας- Μάνδρας και πάνω, ενώ τα ΙΧ κινούνται με αλυσίδες. Επίσης ,αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Φυλής προς μονή Κλειστών, ενώ από το πρωϊ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία από Αγιο Πέτρο προς Διόνυσο στην Πεντέλη όπου είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της νύχτας


Πάρνηθα


Άγιος Στέφανος


Δροσιά


Νέα Ερυθραία

Σήμερα ακόμη και στην Αττική η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν ενώ χιόνι έριξε ακόμη και στον Πειραιά. Ενώ, προσοχή στους δρόμους συνιστά η τροχαία, καθώς το οδόστρωμα σε συνδυασμό με την κακοκαιρία κρυβει παγίδες.

Ντύσου καλά και απόλαυσε το κρύο με προσοχή! Η καλύτερα κάτσε σπίτι με παρέα και ζεστό καφέ!

Σοβαρά προβλήματα στη Β. Ελλάδα. Από την ορμή της κακοκαιρίας αποκολλήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες και έσπασαν κλαδιά δέντρων με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, με τους δρόμους να παραμένουν μέχρι στιγμής ανοιχτοί. Επίσης, ανοιχτοί είναι οι δρόμοι που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος, το Σαββατοκύριακο.
Χαρακτηριστικό της ξαφνικής αλλαγής στον καιρό είναι το γεγονός ότι στην πόλη της Κοζάνης, η θερμοκρασία έπεσε στο -1 από τους 17 βαθμούς μέσα σε μία ημέρα. Κάτω από το μηδέν θερμοκρασίες και στην Πτολεμαϊδα και στη Φλώρινα.
Χιόνια και στο Πήλιο αλλά και στα ορεινά της Στερεάς. Χιόνι και τσουχτερό κρύο σε Θεσσαλία καθώς επίσης και στη ΒΑ Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι στα πελάγη πνέουν πολύ ισχυροί και ήδη υπάρχει απαγόρευση απόπλου για δρομολόγια από Λαύριο, Ραφήνα, Πάτρα κ.α. Χθες το βράδυ δεν μπόρεσαν να δέσουν στο λιμανι της Κιμώλου, το “Αίολος Κεντέρης” και το “Άγιος Γεωργιος”. Ταλαιπωρία για 35 συνολικά επιβάτες. Πριν ταξιδέψουν οι επιβάτες συνιστάται να επικοινωνούν με το λιμεναρχείο.

Η πρόβλεψη για την Κυριακή

Στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρητη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Κρήτη νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά ισχυρές.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στο νότιο αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βεθεί σε χαμηλά επίπεδα. Θα σημειωθεί παγετός που τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Read More

And More