Κυριακή: ευκαιρία για spa μαλλιών με τις συμβουλές των ειδικών!

Πιστεύεις ότι ένα spa μαλλιών θεωρείται πολυτέλεια; Αν ναι, συμφωνείς με το 82% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα του Pantene Pro-V. Για τον λόγο αυτό, το Pantene Pro-V δημιούργησε μια ομάδα ειδικών για να προσφέρει τις κατάλληλες οδηγίες και να μας αποδείξει και στην πράξη ότι δεν υπάρχει πολυτέλεια, παρά μόνο η… πολύ τέλεια εικόνα του εαυτού μας!

Η ομάδα απαρτίζεται από μια θεραπεύτρια μασάς, την Beata Aleksandrowicz, μια ψυχολόγο, την Donna Dawson και τον αγαπημένο μας Danilo, κορυφαίος hair stylist και πρεσβευτής του Pantene. Όλοι αυτοί οι κορυφαίοι ειδικοί, από κοινού δημιούργησαν ένα εβδομαδιαίο τελετουργικό περιποίησης το οποίο θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από το άγχος της εβδομάδας και να αποκτήσουμε πλούσια και λαμπερά μαλλιά. Αυτό το τελετουργικό έφτασε στα χέρια μας και, φυσικά, αδημονούμε να το μοιραστούμε μαζί σου! Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και ζήσε μια πραγματική εμπειρία spa χωρίς κόστος, στο σπίτι μας!

Βήμα 1
Κάθισε σε μια καρέκλα με τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Εισέπνευσε βαθιά και στη συνέχεια εξέπνευσε, ενώ αισθάνεσαι την αναπνοή σου να ανεβαίνει από τα πέλματα και τα γόνατα, μέσα από τη λεκάνη, το στήθος σου και να βγαίνει από την κορυφή του κεφαλιού. Επανάλαβε τρεις φορές.

Βήμα 2
Ενώ κάθεσαι ακόμη, ίσιωσε την πλάτη, ανάπνευσε και γύρισε το κεφάλι σου στο πλάι και προς τα πίσω μέχρι εκεί που νιώθεις άνετα. Μέτρησε ως το τρία. Στην εκπνοή, γύρισε το κεφάλι σου μπροστά. Κάνε το ίδιο και προς την άλλη κατεύθυνση. Επανάλαβε τρεις φορές.

Βήμα 3
Τοποθέτησε τις παλάμες των χεριών σου στους ώμους και, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου, κάνε μασάζ με αργές κυκλικές κινήσεις στους ώμους σου, ασκώντας λίγο έντονη πίεση. Η κίνηση αυτή θα πρέπει να είναι αργή και σταθερή.

Βήμα 4
Βάλε τη μια παλάμη πάνω από την άλλη και τοποθέτησέ τις πάνω στο κεφάλι σου. Εισέπνευσε και, στη συνέχεια, καθώς εκπνέεις, πίεσε σταθερά προς τα κάτω.

Βήμα 5
Μπες στο ντους και χαλάρωσε. Πάρε το χρόνο σου και απόλαυσε την αίσθηση του νερού. Λούσου με το σαμπουάν Pantene Pro-V που είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σου και ακολούθησε και την ίδια διαδικασία που κάνεις και στο καθημερινό σου τελετουργικό.

Βήμα 6
Στη συνέχεια, τύλιξε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα που έχεις προθερμάνει. Η Beata λέει: “Χρησιμοποίησε πάντα μια μικρή πετσέτα για τα μαλλιά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κλιπ για να την στερεώσεις. Οι μεγαλύτερες πετσέτες βαραίνουν πολύ όταν τις τυλίγεις γύρω από το κεφάλι, με αποτέλεσμα να τεντώνεις τους μύες των ώμων σου προσπαθώντας να στηρίξεις το βάρος”.

Βήμα 7
Χαλάρωσε για 10 λεπτά και κάνε στον εαυτό σου αυτό το μασάζ ενώ είσαι ξαπλωμένη: κλείσε τα μάτια και πίεσε ελαφρά τους κροτάφους με το επάνω μέρος των δακτύλων σου, κρατώντας χαλαρούς τους αγκώνες πλάι στο στήθος σου. Μην τεντώνεις την επιδερμίδα σου. Κάνε 5 αργούς κύκλους προς τα πάνω και, στη συνέχεια, άλλους 5 προς τα πίσω, αναπνέοντας αργά και τακτικά. Έπειτα, δούλεψε στην περιοχή του σαγονιού, πιέζοντας τα δάχτυλα κατά μήκος των μυών του που βρίσκονται πίσω από τα δόντια (σφίξε τα δόντια σου για να τους εντοπίσεις). Με το στόμα σου ελαφρά ανοιχτό, πίεσε ομοιόμορφα και κυκλικά με τα δάχτυλά σου. Στη συνέχεια, σε μια εισπνοή, πίεσε τα δάχτυλα επάνω στο μυ και κράτησε την πίεση μετρώντας μέχρι το 5. Εξέπνευσε. Μη σηκωθείς αμέσως! Χαλάρωσε για πέντε λεπτά ακόμη. Είσαι έτοιμη!

Read More

And More