Στο Πειθαρχικό οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου

Την Παρασκευή (27.9.2019) αναμένεται να συνεδριάσει το πειθαρχικό όργανο της Αστυνομίας το οποίο καλείται να αποφασίσει για τις ποινές τις οποίες προτείνει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που πραγματοποιήθηκε σε βάρος των οκτώ αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η συνεδρίαση του πειθαρχικού είναι πιθανό να αναβληθεί. Η αναβολή πρόκειται κατά πληροφορίες να ζητηθεί εν αναμονή του βουλεύματος του αρμοδίου Δικαστικού Συμβουλίου για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έντεκα ημέρες ο αρμόδιος εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή σε δίκη για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης των δύο φυσικών αυτουργών, δηλαδή του καταστηματάρχη και του μεσίτη και τεσσάρων αστυνομικών.

Στο μεσοδιάστημα η πλευρά της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσε υπόμνημα με το οποίο ζητάει την μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το εισαγγελικό βούλευμα παραδόθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο μέσα στους επόμενους μήνες θα αποφανθεί αν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου θα παραπεμφθούν σε δίκη και με ποιες κατηγορίες.

Ως προς το πειθαρχικό υπενθυμίζεται ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση προτείνει απόταξη από το Σώμα για τους τέσσερις από τους οκτώ αστυνομικούς, ενώ για τους υπόλοιπους προτείνει την ποινή της αργίας με απόλυση για χρονικό διάστημα που θα κρίνει το πειθαρχικό όργανο.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Πηγή: Newsit

Read More

And More