Στον Εισαγγελέα ο 29χρονος – Οι “Πυρήνες της Φωτιάς” πίσω απο τη ληστεία της Πάρου και τη δολοφονία του Δ. Μίχα

Η ταυτοποίηση μετά από εργαστηριακές εξετάσεις του δείγματος DNA του 29χρονου άνδρα, ο οποίος προσήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου, δίνει νέα διάσταση στη ληστεία της Πάρου κατα την οποία έπεσε νεκρός απο τα πυρά των δραστών ο 53χρονος οδηγός ταξί.

Η ταυτοποίηση έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, και το δείγμα του 30χρονου ταυτοποιήθηκε με αυτά που βρέθηκαν στα αντικείμενα στο σημείο του φονικού στη Πάρο.

Οι αξιωματικοί, συνδέουν την αιματηρή ληστεία με την οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Ο 29χρονος, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, είχε εξαφανιστεί από την πόλη από τις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τη ληστεία ήρθε στις 14 του μηνός την Αθήνα και έμενε σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό.

Απο τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής θεωρείται βασικό στέλχος της οργάνωσης, αρχικά σε υποστηρικτικό και περιφερειακό επίπεδο. Μετά τις συλλήψεις δεκάδων μελών της οργάνωσης εκτιμάται οτι επιχείρησε να αναλάβει πρωταγωνιστικό και αρχηγικό ρόλο σε αυτή.

Στο παρελθόν είχε εντοπιστεί τρεις φορές από την αντιτρομοκρατική. Αρχικά τον είχαν εντοπίσει στο Αγρίνιο να κάνει αντι-παρακολούθηση σε μετακινήσεις πρωταγωνιστικού μέλους της οργάνωσης. Αργότερα να συναντιέται με άλλο μέλος της “Συνωμοσίας” σε γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα και την τρίτη σε συναντήσεις του με άλλα μέλη της οργάνωσης, στα Εξάρχεια.

Ένα απο τα βασικά του λάθη ήταν οι επαφές που είχε με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν υπο παρακολούθηση απο την αντιτρομοκρατική.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν οτι κάποιοι απο τους συνεργούς του στη ληστεία είναι απο τα μέλη της οργάνωσης που αναζητούνται και μάλιστα ενδεχομένως να είναι κάποιοι απο αυτούς που δειέφυγαν μετά τη συμπλοκή της Πέυκης τον Μάιο του 2011 κατα την οποία είχαν τραυματιστεί δυο αστυνομικοί κι ένας απο τους δράστες.

Διάβασε στο NewsIt πως η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του!

Read More

And More