Στον εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Μιχ. Καρχιμάκης για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας

Κλήση σε απολογία έχει αποστείλει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη ο 3ος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, και επιχειρηματιών. Τι λέει στο Νewsit το περιβάλλον του πρώην υπουργού.

Η κλήση του ανακριτή προς τον κ. Καρχιμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σκέλος της υπόθεσης και όχι τη βασική δικογραφία και σχετίζεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτου, που αφορά μυστικά της Πολιτείας.
Ως φυσικός αυτουργός της πράξης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται μία υπάλληλος της ΕΥΠ η οποία έχει ήδη απολογηθεί και με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη (η κατηγορούμενη φέρεται να έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται).
Η υπόθεση της κλήσης του κ. Καρχιμάκη αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε βάσει αναφοράς υπαλλήλου της ΕΥΠ που περιέχεται στη δικογραφία, από την οποία φαίνεται να προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η κατηγορουμένη τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον πρώην υπουργό.

Διάβασε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο Newsit

Read More

And More