Στόχος δικαστικός στη δίκη του Κορυδαλλού για τους “Πυρήνες”; - Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 23χρονου

Στόχος δικαστικός στη δίκη του Κορυδαλλού για τους “Πυρήνες”; – Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 23χρονου | tlife.gr

Λίγο μετά τις 10:30 η αντιτρομοκρατική αποφάσισε να δώσει επίσημα στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 23χρονου
που συνελήφθη χθες στη Νέα Κηφισιά και που για ώρες φωτογραφιζόταν ως καταζητούμενος. Τελικά και επίσημα πρόκειται για τον 23χρονο Μιχάλη Νικολόπουλο τον αδελφό του Γιώργου Νικολόπουλου που επίσης καταζητείται. Εναντίον του εκκρεμούσαν δυο εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους «Πυρήνες» αλλά και για την αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο νεαρός οδηγήθηκε την Πέμπτη ενώπιον του Εφέτη του ανακριτή που χειρίζεται τα θέματα τρομοκρατίας. Αφού εκτελεστούν τα δύο εντάλματα, ο Νικολόπουλος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ασκηθεί η δίωξη σε βάρος του.

Η ταυτότητα σήμανε συναγερμό

Οι αστυνομικοί δεν ήξεραν με ποιον είχαν να κάνουν και τον οδήγησαν αρχικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Στην κατοχή του είχε ένα πιστόλι GLOCK των 9ΜΜ, μία γεμάτη γεμιστήρα, μία χειροβομβίδα (που αποδείχθηκε ρέπλικα), μία μικροκάμερα στυλό, ένα σπρέι πιπεριού, κλειδιά για χειροπέδες και ένα δερμάτινο πορτοφόλι με αστυνομικό σήμα.Οι αστυνομικοί λένε ότι ο 23χρονος είχε βάψει τα μαλλιά του για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του

Η πλαστή ταυτότητα όμως που είχε στην κατοχή του με τα στοιχεία “Κωνσταντίνος Διαμαντής γεννημένος το 1989 στα Ιωάννινα” χτύπησαν το καμπανάκι στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Με αυτά τα στοιχεία, όπως διέρρεαν, είχε ενοικιαστεί το διαμέρισμα της οδού Κάσου 3 στο Χαλάνδρι, που είχε εντοπιστεί την παραμονή των Χριστουγέννων από τους αστυνομικούς.

Αργότερα ανακοίνωναν ότι σε αυτό διέμεναν οι Παναγιώτης Αργυρού, Χρήστος Τσάκαλος και Νταμιάνο Μπολάνο αλλά και άτομο με τα στοιχεία “Κωνσταντίνος Διαμαντής”.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν πως μαζί με τον 23χρονο, ήταν ένας εκ των τριών καταζητουμένων για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση, με την αστυνομική «ιεράρχηση» να αναφέρει πως ίσως να ήταν ο αδερφός του ή οι Χρήστος Τσάκαλος και Νταμιάνο Μπολάνο. Σε αυτό το σημείο οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας επιδόθηκαν σχεδόν άμεσα στην αναζήτηση υλικού από κάμερες ασφαλείας κτιρίων της περιοχής για την περίπτωση που θα μπορέσουν να διαπιστώσουν την ταυτότητα του δεύτερου νεαρού. Παράλληλα το πιστόλι μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ελεχθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες τρομοκρατικού ή ποινικού χαρακτήρα, αν και εκτιμούν ότι δεν θα προκύψει κάτι από αυτό.

“Είχε αφήσει αποτυπώματα στη γιάφκα στο Χαλάνδρι”

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν πως αποτυπώματα του 23χρονου Μιχάλη Νικολόπουλου είχαν εντοπιστεί σε σακούλα με υπολείμματα βόμβας έξω από την “γιάφκα” της Συνομωσίας στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι αλλά και στο εσωτερικό του συγκεκριμένου σπιτιού

«Στοχος δικαστικός»

Μετά το φιάσκο με τα στοιχεία της Γερμανίδας ακολουθείται η τακτική των… διαρροών. Τώρα λοιπόν διαρρέεται ότι υπάρχει πιθανότητα να μην ήταν στόχος η Τροχαία όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά οι τρομοκράτες να παρακολουθούσαν απλά τις κινήσεις των αστυνομικών έχοντας στο στόχαστρο τον δικαστικό… και μάλιστα μέλος του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση των κατηγορουμένων για συμμτοχή στους «Πυρήνες» στον Κορυδαλλό.

Η κάμερα-στυλό και το σενάριο με στόχο την τροχαία Κηφισιάς

“Βρίσκονταν σε προπαρασκευαστικό στάδιο τρομοκρατικής ενέργειας” υποστηρίζουν τα στελέχη της αστυνομίας για τον συλληφθέντα αλλά και τον “καλοντυμένο” συνεργό του, πιθανολογούν και αυτός καταζητούμενος, ο οποίος κατόρθωσε να ξεφύγει.

Η κάμερα στυλό “περιέχει εικόνες από το κτίριο της Τροχαίας, γύρω από αυτό, και κινήσεις αστυνομικών οχημάτων” υποστηρίζουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας..

READ more