Σχεδιάζαν επίθεση κατά δικαστικών – Βρέθηκε το σχέδιο προκήρυξης!

Σχεδιάζαν επίθεση κατά δικαστικών – Βρέθηκε το σχέδιο προκήρυξης! | tlife.gr

Σχέδιο προκήρυξης έξι σελίδων βρέθηκε σε φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε στο σπίτι του Βύρωνα, κοντά στο οποίο συνελήφθησαν οι τέσσερις νεαροί. Όπως προκύπτει θα πραγματοποιούσαν βομβιστικό χτύπημα ως πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, των οποίων η δική ξεκινά τη Δευτέρα στον Κορυδαλλό.

“Αυτό το χτύπημα το αφιερώνουμε στους συντρόφους μας που αυτή τη στιγμή δικάζονται” αναφέρει η προκήρυξη, στην οποία το όνομα του στόχου είναι κενό.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. μέσω του κειμένου προαναγγέλλουν συμμετοχή σε διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας. Στο κείμενο υπάρχουν εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις με τις οποίες δικαιολογούν πράξεις βίας. Εκεί εκφράζουν επίσης την αντίθεσή τους με τις θέσεις του “Επαναστατικού Αγώνα” σχετικά με τη δράση των “Πυρήνων”.
Στον υπολογιστή βρέθηκαν επίσης, συνθέσεις δικαστικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα με αξιολογήσεις, διευθύνσεις αστυνομικών τμημάτων, σχεδιαγράμματα περιοχών και φωτογραφικό υλικό οπλικών συστημάτων.
Όπως έγραψε το Newsit από τα ευρήματα στο σπίτι της οδού Φορμίωνος στο Βύρωνα (ένα USB και τρία λάπτοπ) προέκυπτε ότι οι κατηγορούμενοι ετοίμαζαν χτυπήματα κατά δικαστών και στόχων που έχουν να κάνουν με τη δικαιοσύνη.
Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν πως αποκαλύπτεται πλήρως η παράνομη δραστηριότητα των πέντε νέων συλληφθέντων και πως από τα ευρήματα προκύπτουν διασυνδέσεις με παλαιότερους συλληφθέντες, έγκλειστους φυλακών και καταζητούμενους. Εξαιρετικής σημασίας θεωρείται η ανάλυση των κλήσεων σε τέσσερα κινητά που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Από την περίοδο της παρακολούθησής τους, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιούσαν αυτά τα κινητά για κωδικοποιημένες συνομιλίες με άλλους αντιεξουσιαστές.
Και οι πέντε νέοι συλληφθέντες προέκυψαν από την ανάλυση των στοιχείων επικοινωνίας, τηλεκαρτών και συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν κάποιοι από την τρομοκρατική οργάνωση των «6». Τουλάχιστον δύο από την ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση είχαν επαφή με τους προχθεσινούς συλληφθέντες, και είχαν μπει «αυτόματα» στο στόχαστρο. Κάποιες ανεπιβεβαίωτες αστυνομικές πληροφορίες υποστήριζαν πως αποτυπώματα κάποιων από τους 5 συλληφθέντες υπήρχαν σε γιάφκες της «Συνομωσίας» και σε σπίτια της τρομοκρατικής οργάνωσης των «6».
Από τις βαλλιστικές εξετάσεις στα όπλα που βρέθηκαν σε διαμερίσματα σε Ταύρο και Βύρωνα προκύπτει ότι τόσο το “εννιάρι” όσο και το καλάσνικοφ είναι “καθαρά”, δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

READ more