Σχολικές εκδρομές; Μόνο στο εσωτερικό. Όχι στο εξωτερικό!

Σχολικές εκδρομές; Μόνο στο εσωτερικό. Όχι στο εξωτερικό! | tlife.gr

Αναγκαία και επιτακτική» χαρακτηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ την … ανακατεύθυνση των σχολικών εκδρομών προς προορισμούς εντός Ελλάδας καθώς ο τουριστικός κλάδος έχει σημειώσει σημαντική κάμψη λόγω κρίσης.

“Τα τελευταία, ωστόσο, χρόνια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ολοένα και περισσότερες σχολικές εκδρομές να κατευθύνονται σε προορισμούς του εξωτερικού” γράφει η ΓΣΕΒΕΕ στην επιστολή που απέστειλε στην Υπουργό Παιδείας και ζητά την παρέμβασή της ώστε να “ανακοπεί” το κύμα φυγής των μαθητών στο εξωτερικό καθώς “ο θεσμός των σχολικών εκδρομών αποτελεί και ένα σημαντικό στήριγμα των τουριστικών περιοχών της χώρας μας, ιδιαίτερα κατά τις λεγόμενες «νεκρές» τουριστικά περιόδους”.

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά μάλιστα η υπουργός να ενθαρρύνει τα σχολεία με σχετική εγκύκλιο. Καλό θα ήταν βέβαια το αίτημα να συνοδεύεται και από προσφορές καθώς μην ξεχνάμε ότι και οι γονείς που πληρώνουν πλήττονται επίσης από την κρίση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ότι τείνει να καταστεί κανόνας το ότι στοιχίζει λιγότερο ένα ταξίδι στο εξωτερικό από ένα αντίστοιχο στη χώρα μας και αυτό κυρίως λόγο των τιμών των ξενοδοχείων.

READ more