Συγκινεί η Ελένη Ράντου: «Κάποιος είπε πως όταν αγαπάς κάποιον με άνοια τον χάνεις όλο και περισσότερο κάθε μέρα»

Μια άκρως συγκινητική ανάρτηση έκανε η Ελένη Ράντου πριν λίγες ώρες μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Facebook. Με αφορμή τον Σεπτέμβριο, τον μήνα ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Αλτσχάιμερ η ηθοποιός έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο για την άνοια.

Η Ελένη Ράντου δεν έκρυψε ποτέ ότι η μητέρα της διαγνώστηκε με άνοια, ενώ σε συνέντευξη της έχει αποκαλύψει ότι πλέον την αναγνωρίζει περισσότερο μέσα από τον ρόλο της ως «Ελένη Βλαχάκη» στη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Όσα έγραψε η Ελένη Ράντου στα social media:

«Κάποιος είπε κάποτε ότι όταν αγαπάς κάποιον με άνοια τον χάνεις όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Πότε διαγνώσκονται, πότε περνάνε από διαφορετικά στάδια, πότε χρειάζονται θεραπεία και πότε πεθαίνουν. Αυτό λέγεται «απώλεια Ambigua». Δεν θα ευχόμουν άνοια σε κανέναν. Καθώς ο εγκέφαλος πεθαίνει αργά, αλλάζει σωματικά και τελικά ξεχνά ποιοι είναι οι αγαπημένοι τους. Μπορεί να καταλήξουν να είναι κατάκοιτοι χωρίς να κινούνται και να μην τρώνε ή να πίνουν.

Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα κάνουν scroll με αυτή την ανάρτηση γιατί η άνοια δεν τους έχει αγγίξει. Μπορεί να μην ξέρουν πώς είναι να έχεις ένα αγαπημένο πρόσωπο που πάλεψε ή πολεμάει την άνοια. Για να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο για αυτή τη σκληρή ασθένεια, θα ήθελα οι φίλοι μου να βάλουν αυτό στη σελίδα τους σήμερα.

Κρατήστε το δάχτυλο στη δημοσίευση για αντιγραφή και επικόλληση στο χρονολόγιό σας. Ευχαριστώ όλους όσους (είχαν) φίλους ή συγγενείς που ζουν με άνοια. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όλους τους πρόθυμους να το δημοσιεύσουν στο χρονολόγιό τους για την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για το Αλτσχάιμερ» έγραψε η Ελένη Ράντου.

 

Read More

And More