Συγκινεί η Σταματίνα Τσιμτσιλή για την έκρηξη στη Βηρυτό – Οι φωτογραφίες από το ταξίδι της το 2016

Η ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό το απόγευμα της Τρίτης 4 Αυγούστου έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη. Ο Λίβανος εξακολουθεί να μετράει τις πληγές του ενώ μέχρι στιγμής 135 είναι οι άνθρωποι που έχασαν άδικα τις ζωές τους. Ανάμεσά σε εκείνους που έχουν σοκαριστεί από το δυσάρεστο γεγονός βρίσκεται και η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Η γνωστή παρουσιάστρια είχε επισκεφτεί τη Βηρυτό πριν από τέσσερα χρόνια μαζί με την οικογένειά της και είχε μαγευτεί από τις ομορφιές και το φιλότιμο των ανθρώπων. Δημοσιεύοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μερικές φωτογραφίες από το ταξίδι τους, η Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για την εμπειρία της ενώ έστειλε το δικό της μήνυμα για το τραγικό συμβάν.

” Πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 2016 επισκεφθήκαμε οικογενειακώς την Βηρυτό. Ο άντρας μου πήγαινοερχόταν συχνά, για εμένα όμως ήταν η πρώτη φορά. Αρχικά ένα συναίσθημα φόβου είχε φωλιάσει μέσα στην καρδιά μου καθώς η εμπόλεμη ζώνη της Συρίας ήταν σε πολύ μικρή χιλιομετρική απόσταση και αυτό με έκανε να νιώθω ανασφάλεια.
Με το που περπάτησα όμως στο Παρίσι της Μέσης Ανατολής όπως πολλοί αποκαλούν την πρωτεύουσα του Λιβάνου και παρά την έντονη στρατιωτική παρουσία, κατάλαβα ότι ήταν μια πανέμορφη και φιλόξενη πόλη που δικαιολογούσε την μεγάλη ιστορία της.

Οι άνθρωποι που συναναστράφηκα ήταν ζωντανοί, θορυβώδεις σαν εμάς τους Έλληνες με καρδιά γεμάτη φιλότιμο και ζεστασιά. Μας αγαπούν πολύ σαν λαό κι εμείς τώρα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους όπως μπορούμε. Εύχομαι και προσεύχομαι αυτή η μεγάλη τραγωδία να μην ισοπεδώσει για πάντα τις ψυχές τους. Η σκέψη μας κοντά σε αυτούς που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και σε εκείνους που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή. Εύχομαι οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά και να μην θρηνούμε θύματα τόσο άδικα από εγκληματική αμέλεια ορισμένων”, σχολίασε χαρακτηριστικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Δες φωτογραφίες:

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή

Read More