Συγκινεί ο Θάνος Μικρούτσικος: “Ξανά στη σκηνή Με συγκίνηση Δυνατός”

Δυο υπέροχες μουσικές παραστάσεις θα δώσει ο Θάνος Μικρούτσικος και οι φίλοι του στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 και 15 Μαΐου. Για αυτές τις δυο εμφανίσεις του στο Μέγαρο ο μεγάλος μας συνθέτης που δίνει μάχη με τον καρκίνο, αναφέρθηκε στην επίσημη σελίδα του στο facebook με λόγια συγκινητικά: “Τρία πιάνα, τρεις φωνές και πνευστά. Η νέα εκδοχή του Καββαδία μου. Στο Μέγαρο 11 και 15 Μαΐου. Θα είναι εκεί όλοι οι φίλοι μου. Μαζί τους κι εγώ ξανά στη σκηνή. Με συγκίνηση. Δυνατός”

Ο Θάνος Μικρούτσικος πέρσι συγκλόνισε λέγοντας μεταξύ άλλων για όσα αντιμετωπίζει στην Εφημερίδα των Συντακτών: Νομίζω ότι αντιμετωπίζω τον καρκίνο με δύναμη, έτσι πρέπει να γίνεται. Η αθλιότητα της χημειοθεραπείας δεν με έχει καταβάλει, νιώθω τυχερός, είμαι και δημιουργικός. Είναι μονόδρομος. Ξυπνάω στις 8 το πρωί και δουλεύω. Μετά τη χημειοθεραπεία βάζω πρόβα 7-9 και ο γιατρός τρελαίνεται. Έχει αποδειχτεί και ιατρικά πως αν δώσεις κατάθλιψη στον καρκίνο είναι το καλύτερό του. Ε, λοιπόν, εγώ θα τον δυσκολέψω όσο μπορώ…Ένα πρωί κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και του είπα: Τα έβαλες με λάθος άνθρωπο. Θα σε ταλαιπωρήσω φρικτά. Αν με ρωτήσεις τι ελπίζω, θα σου πω όχι την ίαση αλλά να καταστήσω το νόσημα χρόνιο. Η ιατρική εξελίσσεται. Βλέποντας και κάνοντας. Και ζώντας κάθε λεπτό. Ας πούμε ότι ζω τάδε καιρό, δεν τον προσδιορίζω. Δεν πρέπει να τον ζήσω καλά»;

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις

Σταυρός του Νότου – Γραμμές των οριζόντων: δύο δισκογραφικές δουλειές με διαφορά δώδεκα ετών, όπου η δεύτερη περικλείει και εξελίσσει την πρώτη. Η ζωή απ’ τη σκοπιά του ναυτικού ξαναζεί μέσα από τις εμβληματικές μελοποιήσεις του μεγάλου μας συνθέτη. Συγκλονιστική ποίηση, συγκλονιστική περιήγηση: απ’ τα λιμάνια της Σαλονίκης και του Βόλου, στο Αλγέρι και στη Μασσαλία, την Ταϊτή και τη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Παρέα, ο θερμαστής και ο λοστρόμος, η γάτα και ο παπαγάλος, οι αστερισμοί και τα θαλάσσια ρεύματα. Και πίσω μένουν οι πατρίδες και οι έρωτες. Μια μαγική «συνομιλία» της μουσικής του Θάνου Μικρούτσικου με την ποίηση του Νίκου Καββαδία, με ανεξάντλητο ακροατήριο κάθε ηλικίας, κάθε γενιάς.

Σταυρός του Νότου/ Γραμμές των Οριζόντων
Σε ποίηση Νίκου Καββαδία
Μια μουσική παράσταση για τρεις φωνές,
τρία πιάνα και πνευστά

Ερμηνεύουν: Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Ρίτα Αντωνοπούλου

Θοδωρής Οικονόμου πιάνο
Μάξιμος Δράκος πιάνο
Θάνος Μικρούτσικος πιάνο

Read More

And More