Συγκίνηση για τον χαμό του Μ. Έβερτ στον πολιτικό κόσμο της χώρας

Συγκίνηση για τον χαμό του Μ. Έβερτ στον πολιτικό κόσμο της χώρας | tlife.gr

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, ενός μαχητικού πολιτικού» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ.

«Η πορεία του χαρακτηρίστηκε από συνέπεια και αγωνιστικότητα για τις ιδέες και τις αρχές του. Στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια», καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ:

«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια του Μιλτιάδη Έβερτ, πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και επί πολλά χρόνια συναδέλφου στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Ο Μιλτιάδης Έβερτ υπήρξε μια πολύ σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής μας ζωής και έβαλε τη σφραγίδα του στη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας μας. Κατά τη μακρά πολιτική σταδιοδρομία του, ως Βουλευτής, Υπουργός, Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπηρέτησε με συνέπεια και δυναμισμό τις ιδέες τις οποίες πρέσβευε και αναδείχθηκε σε κορυφαία θεσμικά αξιώματα από τα οποία εργάστηκε ευσυνείδητα για τις αρχές της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Τα πλέον θερμά συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ:

Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ. Ενός μαχητικού πολιτικού, που αγωνιζόταν με σθένος για τις ιδέες και τις αρχές του. Η παρουσία του στο δημόσιο βίο της χώρας υπήρξε έντονη και καθοριστική. Αποτέλεσε μια από τις βασικές και σταθερές συνιστώσες της συντηρητικής παράταξης. Είχα στο παρελθόν συνεργαστεί μαζί του, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές μας αναφορές, ιδιαίτερα την περίοδο που βρισκόμουν στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και νωρίτερα, την πρώτη περίοδο της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τη Φραγκφούρτη όπου βρίσκεται, μόλις πληροφορήθηκε για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις πληροφορήθηκα, στη Φραγκφούρτη όπου βρίσκομαι, τη θλιβερή είδηση για το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ενός Αγωνιστή της Παράταξης, του τόπου, της Δημοκρατίας. Γιατί αυτό υπήρξε ο Έβερτ, πάνω απ όλα: Αγωνιστής! Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη σήμερα. Στην οικογένειά του τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας».

O Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης ευθύς ως επληροφορήθη το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ένας πραγματικός ευπατρίδης της πολιτικής και της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης δεν είναι πια κοντά μας. Η παράταξη θρηνεί. Η πολιτική είναι από σήμερα ακόμη πιο φτωχή. Στην οικογένειά του εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την απώλεια του Μιλτιάδη Έβερτ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Προέδρου Μιλτιάδη Έβερτ. Ο Μιλτιάδης Έβερτ ήταν ευπατρίδης της πολιτικής. Πνεύμα μαχητικό, ενωτικό και δημιουργικό για τη Νέα Δημοκρατία, την κεντροδεξιά παράταξη και τη χώρα. Πολιτικός που αγάπησε και δούλεψε για την Αθήνα και την αυτοδιοίκηση και συνέδεσε την πορεία του στην πολιτική με σημαντικές αλλαγές και με έργο που σφράγισε κρίσιμους τομείς του δημόσιου βίου. Είχε αρχές και πιστεύω και ακόμη και όταν συγκρούονταν ποτέ δεν έχανε το ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτικής. Εκφράζω στην οικογένεια του τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ. Ήταν ένας έντιμος πολιτικός, συνεπής στις ιδέες του, με μεγάλη κοινοβουλευτική παρουσία. Ο Μιλτιάδης Έβερτ θα μας θυμίζει το μεγάλο βήμα της ελεύθερης δημοτικής ραδιοφωνίας, όταν ανέλαβε δήμαρχος Αθηναίων.

Η κηδεία θα τελεστεί το Σάββατο στις 13:00 από το Ά Νεκροταφείο Αθηνών.

READ more