Συγκλονιστικό μήνυμα από τον Γιώργο Μαυρίδη: “Δίνουμε τέλος στις διακρίσεις που βιώνουν οι χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών”

Για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Μαυρίδης αποκαλύπτει την ευαίσθητη πλευρά του. Στο πλαίσιο των δράσεων μείωσης βλάβης της “Θετικής Φωνής”, ο παρουσιαστής του World Party που ετοιμάζεται για τη νέα του εκπομπή, παρουσίασε ένα κοινωνικό μήνυμα για τις διακρίσεις που βιώνουν και για τα δικαιώματα των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών.

“Οι χρήστες ουσιών είναι και αυτοί πολίτες και δε χάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους επειδή κάνουν χρήση, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην υγεία και στην επιλογή θεραπείας, είναι άνθρωποι που υπάρχουν ανάμεσά μας, μπορεί να είναι η παρέα μας, μπορεί να είναι ο αδερφός μας, ίσως να είναι και το παιδί μας. Το στίγμα, η περιθωριοποίηση και οι διακρίσεις μπορεί να σκοτώσουν εξίσου αποτελεσματικά με τις ουσίες”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για μία καμπάνια που για πρώτη φόρα προσεγγίζει τους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών στη βάση των ίσων δικαιωμάτων και της ανάγκης κοινωνικής συμπερίληψής τους, ενώ ταυτόχρονα δεν παραγνωρίζει το γεγονός πως η χρήση ψυχοδραστικών ουσιών μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές και ψυχοκοινωνικές βλάβες.

Στο video της καμπάνιας της Θετικής Φωνής παραγωγής Production House πέρα από τον Γιώργο Μαυρίδη συμμετέχουν σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών.

Read More

And More