Συγκλονίζει η Conchita! Η εξομολόγησή της ότι είναι θετική στον ιό του Aids!

Σήμερα ήρθε η μέρα από την οποία θα απελευθερωθώ από ένα σπαθί το οποίο κουβαλάω: Είμαι θετική στον ιό HIV, μπορεί πολλούς από εσάς να μην τους ενδιαφέρει αλλά αναγκάζομαι να το πω διότι ένας πρώην φίλος απειλεί να βγάλει δημόσια αυτά τα προσωπικά ιατρικά μου στοιχεία”.

Τα λόγια αυτά ανήκουν στην Conchita Wrust, νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision το 2014. Για όσους δεν την θυμάστε είναι η τραγουδίστρια με τα … μούσια που εκπροσώπησε την Αυστρία.

Τέσσερα χρόνια μετά την νίκη της και ένα μήνα πριν από τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, η Conchita με μία δημόσια ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Instagram αποκαλύπτει πως είναι φορέας του HIV. Ένας από τους πρώην συντρόφους της την απείλησε ότι θα δημοσιεύσει την ιατρική της κατάσταση, γι’ αυτό και εκείνη επέλεξε να το κάνει μόνη της. Μέσα σε λίγα λεπτά η συγκεκριμένη ανάρτηση συγκέντρωσε χιλιάδες σχόλια από τους θαυμαστές της οι οποίοι την επικροτούν για την απόφαση της αυτή ενώ αποδοκιμάζουν την συμπεριφορά του πρώην συντρόφου της.

Πίσω από την περσόνα της Conchita Wrust κρύβεται ο 29χρονος Thomas Neuwirth, γνωστός από τις παραστάσεις του ως drama queen. Όπως αναφέρει ο ίδιος η οικογένεια του και οι φίλοι του γνωρίζουν την κατάσταση της υγείας του, και τώρα με τη δημόσια αυτή δήλωση του θέλει να καταπολεμήσει το στίγμα της κοινωνίας στους οροθετικούς ανθρώπους.

“Ελπίζω να δώσω κουράγιο και να κάνω ακόμη ένα βήμα ενάντια στον στιγματισμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί… Οι πληροφορίες για την κατάσταση μου μπορεί να είναι νέες για εσάς αλλά για μένα δεν είναι. Είμαι καλά στην υγεία μου, πιο δυνατός, πιο δραστήριος” αναφέρει στην ανάρτηση του στο Instagram, ενώ συμπληρώνει πως από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε ο ιός HIV ξεκίνησε την θεραπεία του.

Read More

And More