Συγκλονίζει η εξομολόγηση της Πηνελόπης, που παραμορφώθηκε από δάγκωμα σκύλου

Συγκλονίζει η εξομολόγηση της Πηνελόπης, που παραμορφώθηκε από δάγκωμα σκύλου | tlife.gr

Η γοητευτική κυρία που βλέπεις στις φωτογραφίες πρόσεχε την εξωτερική της εμφάνιση και πάντα είχε ως όνειρό της να κάνει πλαστική επέμβαση για να φτιάξει τη μύτη της. Ωστόσο η μοίρα της επεφύλασσε μια άσχημη και τρομακτική εμπειρία στη ζωή της που την έκανε να αλλάξει κοσμοθεωρία και να συστηθεί εκ νέου ,πρώτα στον εαυτό της και μετά σε όλους τους άλλους!

Πριν  λίγο καιρό η Πηνελόπη Παπουτσή, αστρολόγος, δέχθηκε επίθεση από το σκύλο ενός συγγενικού προσώπου. Όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες τη δάγκωσε άσχημα στα χείλη και στο πρόσωπο. Η ίδια από τη μια απελπίστηκε αλλά από την άλλη τότε ήταν που κατάλαβε ότι ο πλαστικός της Άρης Νταμάγκας δεν ήταν ο άνθρωπος για να την ομορφαίνει αλλά για να την «σώσει» από το να μείνει σημαδεμένη! Ξαφνικά πήρε άλλη αξία στα μάτια της η λέξη ομορφιά!

Η Πηνελόπη πριν

και μετά την θεραπεία της!

Διάβασε τη συγκλονιστική περιγραφή της 

Αυτό το κατώφλι επισκέφτηκα και εγώ πριν από περίπου 12 χρόνια και θα ήθελα να μοιραστώ την δικιά μου εμπειρία. Αλλά ας σας συστηθώ, ονομάζομαι Π. και σε λίγες ημέρες γίνομαι 46 χρονών. , και κάθε φορά που λέω την ηλικία μου βλέπω την έκπληξη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο όσων την ακούν καθώς σε αυτό που όλοι συμφωνούν –άνδρες και γυναίκες- είναι ότι μοιάζω 8-10 χρόνια νεώτερη. Το θέμα που με απασχολούσε από τα εφηβικά μου χρόνια, ήταν η μύτη μου. Αντικειμενικά, μια έντονη μύτη που είχα κληρονομήσει από τον πατέρα μου. Το επικριτικά σχόλια που δεχόμουνα από τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο στην εφηβεία μου, σε μένα, λειτούργησε αντιδραστικά. Δηλαδή, αντί να γίνω ντροπαλή και εσωστρεφής, έβγαλα στην επιφάνεια ένα ιδιαίτερο δυναμισμό και μια εξωστρέφεια. Αυτή άλλωστε ήταν η άμυνα μου, και για πολλά χρόνια το ισοζύγιο φαινόταν θετικό. Μιας και είχα μια έντονη κοινωνική αλλά και μια γεμάτη προσωπική και επαγγελματική ζωή. Ωστόσο, το αγκάθι στην ψυχή μου πάντα υπήρχε, και δεν θα το κρύψω, ότι πολλές φορές η έντονη μύτη μου λειτούργησε και ως άλλοθι σε διάφορους συμβιβασμούς που έκανα. Λίγο πριν κλείσω τα 30 άρχισα να νιώθω πολύ έντονα την ανάγκη ότι ήθελα να αλλάξω. Και πιο ήταν το πιο εύκολο? Η μύτη μου. Επισκέφτηκα μερικούς πλαστικούς χειρουργούς, ωστόσο, την τελευταία στιγμή δείλιαζα και έκανα πίσω, καθώς βαθιά μέσα μου δεν ήμουνα έτοιμη. Άλλωστε, θα έχανα και το άλλοθι μου!!!

Η απώλεια του πατέρα μου ήταν αυτή που έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη μου για αλλαγή. Και πάλι ξεκίνησα από το πιο εύκολο. Ο τελευταίος πλαστικός χειρουργός που επισκέφτηκα ήταν και αυτός που κέρδισε την εμπιστοσύνη μου, όχι μόνο με τις γνώσεις και την επιστημονική του κατάρτιση, αλλά, και με την ευγένεια του. Έτσι μετά από λίγο καιρό προχώρησα στην πολυπόθητη ρινοπλαστική. Δεν θα ξεχάσω την στιγμή που ξύπνησα από το χειρουργείο!!! Ένιωθα σαν να ξαναγεννήθηκα, χαμογελούσα σε όλο τον κόσμο και ήμουνα γεμάτη αυτοπεποίθηση. Και τα χρόνια περνάνε….. ότι και να συνέβαινε γύρω μου, όσες δυσκολίες και να αντιμετώπιζα, εγώ χαμογελούσα ,γιατί…. είχα μια ωραία μύτη.

Και μπήκαμε στην Ελλάδα της κρίσης. Οι ανατροπές στη ζωή μου διαδεχόταν η μια την άλλη σε όλους τους τομείς , αλλά εγώ ήμουνα δυνατή, και, έδινα σε όλους χωρίς να βάζω όρια, ακόμα και από ψυχικά αποθέματα που δεν είχα, βάζοντας τις ανάγκες της ψυχής μου στο περιθώριο. Γιατί…. είχα μια ωραία μύτη. Φυσικά και συνέχισα της επισκέψεις μου στο ιατρείο του κ. Νταμάγκα, κάνοντας ενέσιμες θεραπείες (botox, υαλουρονικό, μεσοθεραπείες), καθώς, έπρεπε να δείχνω στους άλλους ότι αυτή η ωραία μύτη υπήρχε σε ένα ωραίο και νεανικό πρόσωπο.

Όλα αυτά μέχρι ένα καλοκαίρι , όπου μια στιγμή ήταν αρκετή για να αλλάξει ουσιαστικά η κοσμοθεωρία μου. Εκείνο το καλοκαίρι δέχθηκα επίθεση στο πρόσωπο, από το σκυλί ενός συγγενικού μου προσώπου. Δεν θέλω να αναφερθώ στην εικόνα του τραύματος…. Ευτυχώς για καλή μου τύχη, στις αρχές εκείνου του καλοκαιριού, ο πλαστικός μου είχε εξειδικευθεί στην ανάπλαση του δέρματος και στη θεραπεία τραυμάτων με βλαστοκυττάρα. Αλλά, και γιατί, αυτό το γεγονός αποτέλεσε την αφορμή να προχωρήσω μέσα μου σε ριζικές αλλαγές. Αγάπησα ουσιαστικά τον εαυτό μου, έκανα μαθήματα αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης τα οποία με έμαθαν να βάζω όρια στους άλλους , και να λέω, όχι. Ασχολήθηκα με γιόγκα, διαλογισμό, και πραγματικά, ξανασυστήθηκα .

Το αποτέλεσμα, η ωραία μύτη δεν είναι πλέον μόνη της. Βρίσκεται πάνω σε ένα όμορφο πρόσωπο, στο οποίο κανένας δεν προσέχει το μικρό σημάδι από το δάγκωμα, το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα καλοσχηματισμένο και δυνατό σώμα, στο οποίο βρίσκεται μια ισορροπημένη ψυχή.

Φυσικά και συνεχίζω τις επισκέψεις μου στον πλαστικό χειρουργό μου, όπου κάνω τις ενέσιμες θεραπείες μου, και στο μέλλον θα κάνω όποια επεμβατική ή μη επεμβατική θεραπεία χρειαστεί. Αλλά αυτό θα γίνει για να αρέσω σε μένα και όχι στους άλλους.

 

Αυτό που θα ήθελα να πω σε σας κορίτσια είναι πως ότι δεν σας αρέσει αλλάξτε το. Ωστόσο, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε εξωτερική αλλαγή, να είστε σίγουρες ότι αυτό το κάνετε γιατί εσείς πραγματικά το επιθυμείτε, και όχι για τους άλλους. Και, φυσικά, καμία εξωτερική αλλαγή δεν είναι ποτέ ουσιαστικά ολοκληρωμένη αν δεν υπάρχει εσωτερική ισορροπία. Και να θυμάστε, κανένας δεν θα σας αγαπήσει αν δεν αγαπήσετε πρώτα εσείς τον εαυτό σας»

READ more