Συγκλονίζει η Έρρικα Πρεζεράκου: “Άκουσα ένα ντουπ και είδα το χέρι μου σε πολλά κομμάτια”

Έναν εφιάλτη έζησε η Έρρικα Πρεζεράκου πριν μερικές ημέρες στην Κύθνο, όταν υπέστη ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, το οποίο παραλίγο να της στοιχίσει το χέρι της. Η εντυπωσιακή πρωταθλήτρια βρισκόταν ανοιχτά της Κύθνου, όταν έπεσε στη θάλασσα και η προπέλα του σκάφους την τραυμάτισε στο δεξί χέρι, με συνέπεια να υποβληθεί σε πολύωρο χειρουργείο, χάρη στο οποίο εν τέλει σώθηκε το ένα της δάχτυλο.

Η Έρρικα Πρεζεράκου, μετά από μια βδομάδα νοσηλείας στο ΚΑΤ, όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από το μικρό νησί, μίλησε στο Πρώτο Θέμα για την περιπέτειά της και την κατάσταση της υγείας της: “Οι γιατροί μου είπαν ότι ο παράμεσος μου παραμένει ζωντανός. Και αυτό ήταν το καλύτερο νέο. Άρχισα να χοροπηδάω πάνω κάτω από τη χαρά μου μέσα στο νοσοκομείο. Έχω κάνει ένα χειρουργείο πέντε ωρών, όμως όλα θα πάνε καλά. Έχω χάσει το μικρό μου δακτυλάκι και όσα συμβαίνουν αποτελούν το τελειότερο σενάριο συγκριτικά με όσα έγιναν. Οπότε είμαι χαρούμενη…” αναφέρει η διακεκριμένη πρώην αθλήτρια του άλματος επί κοντώ.

“Ο καιρός ήταν σχετικά ήπιος. Όλα συνέβησαν πάνω στην προσπάθεια να αποφευχθεί το κύμα από τα απόνερα ενός μεγάλου πλοίου. Είναι εφιαλτικό αυτό που συνέβη. Και τώρα που το ανακαλώ στην μνήμη μου, μόνο που το ακούω, φρικάρω… Άκουσα ένα “ντουπ” και αμέσως σήκωσα το χέρι μου. Είδα ότι ήταν σε πολλά κομμάτια, η προπέλα το είχε κάνει καινούργιο… Και τότε μπήκα ενστικτωδώς στην ενέργεια, αυτό που λέμε, της επιβίωσης. Πραγματικά χωρίς να σκεφτώ μπήκα στη διαδικασία να κολυμπήσω, να προσεγγίσω τη βάρκα για να σωθώ”, περιέγραψε στην εφημερίδα η Έρρικα Πρεζεράκου.

Read More