Συγκλονίζει με την εξομολόγησή του ο Έλληνας τραγουδιστής: Οι ουσίες, οι 300 χιλιάδες ευρώ που έχασε στον ιππόδρομο και η ασθένεια της κόρης του

Η μοίρα αλλά και οι λάθος επιλογές του, τον έκαναν να ζήσει τραγικές στιγμές στη ζωή του αλλά πλέον είναι έτοιμος να επιστρέψει δυναμικά… Οι δυσκολίες που βίωσε κατά την προσωπική του πορεία, το νέο του τραγούδι, οι ουσίες, τα 300.000 ευρώ που έχασε μέσα σε πέντε μήνες στον ιππόδρομο,  ο πόλεμος που αντιμετώπισε στο τραγούδι, το μη αντιμετωπίσιμο πρόβλημα υγείας της κόρης του και το θαύμα που έζησε. Ο ερμηνευτής Ηλίας Παλιουδάκης αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και σε μια πραγματική εξομολόγηση  μιλά για όλα στο TLIFE.

Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το τραγούδι ;
Η αγάπη μου για τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική μου ηλικία. Ο πατέρας μου ήταν ψάλτης. Η μητέρα μου είχε επίσης μία εξαιρετική φωνή. Επηρεάστηκα βαθιά από την αγάπη τους για τη μουσική. Στην ηλικία των επτά ξεκίνησα τα μαθήματα λύρας στο μεγαλύτερο δάσκαλο – δεξιοτέχνη της κριτικής λύρας, μια ηγετική μορφή της παράδοσης τον Κώστα Μουντάκη. Έντεκα ετών έπαιξα ως επαγγελματίας στον πρώτο γάμο. Δε θα ξεχάσω ποτέ την παρότρυνση της μητέρας μου να μελετώ ολοκληρωτικά. Η λύρα ήταν πια η προέκταση του χεριού μου. Στα δεκατέσσερα κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική μου δουλειά. Συνεργάστηκα με όλους τους μύθους της κριτικής μουσικής. Από τους Μανώλη Κακλή, Νίκο Μανιά ,Γιάννη Μαρκογιάννη, μέχρι το Μιχάλη Τζουγανάκη με τον οποίο συνεργαστήκαμε με τεράστια επιτυχία τρία χρόνια κάνοντας ένα δίσκο μαζί.

Και πότε ήρθε στη ζωή σου η Αυστραλία ;

Στα 19. Έκανα μία τεράστια περιοδεία που αγκαλιάστηκε από όλους τους Έλληνες και τους Αυστραλούς. Πήγα για δύο εβδομάδες και παρέμεινα έξι μήνες λαμβάνοντας μυθικά ποσά για την εποχή παίζοντας καθημερινά σε χώρους. Ουσιαστικά επέλεξα να φύγω.
Γιατί; Ήταν σοκαριστική αυτή η επιτυχία; Δεν ήσουν, αν θες, έτοιμος να το διαχειριστείς;

Ναι. Ήμουν πιτσιρικάς. Ήμουν τόσο ανώριμος που δεν ήξερα πώς να διαχειριστώ ούτε καν τα χρήματα. Θυμάμαι έπαιρνα 3000 ευρώ τη βραδυά και έκανα έξι εμφανίσεις την εβδομάδα. Ξαφνικά ασχολήθηκα με το τζόγο. Έπαιζα καθημερινά στον ιππόδρομο. Έχασα 300.000 ευρώ σε πέντε μήνες. Η ψυχολογία μου ήταν τραγική.

Έπαιρνες ουσίες ;

Ναι. Έπειτα από μία πάρα πολύ επιτυχημένη βραδιά συνειδητοποίησα πώς δεν αναγνώριζα καν τον εαυτό μου. Δε με είχα δει ποτέ έτσι. Εκεί σοκαρίστηκα. Ήταν Σάββατο. Πήγα στον επιχειρηματία του χώρου και του είπα «Την Τετάρτη θα φύγω για την Ελλάδα». Έκανε τα πάντα για να με κρατήσει. Μου πρόσφερε τα διπλάσια σχεδόν χρήματα την ημέρα. Βλέποντας πώς είμαι ανένδοτος αναγκάστηκε να το δεχθεί.

Και επέστρεψες στην Κρήτη;
Ναι. Ασχολήθηκα αρχικώς με την έντεχνη και λαϊκή μουσική και κάποια στιγμή δεχόμενος διάφορες προτάσεις ξεκίνησα να τραγουδώ σε μεγάλες πίστες της Αθήνας.

Βίωσες πόλεμο εκεί;

Βίωσα τεράστιο πόλεμο. Σιχάθηκα αυτόν τον χώρο. Έβρισκα πόρτες κλειστές. Επειδή είχα ένα χαρακτηριστικό λαϊκό ηχόχρωμα φωνής πολλοί από τους επώνυμους τραγουδιστές των μαγαζιών δε με ήθελαν. Αναγκάστηκα να τραγουδήσω ποπ για να πάρω θέση σε καλά μαγαζιά. Θυμάμαι σε μία οντισιόν σε ένα από τα μεγαλύτερα mainstream μαγαζιά της εποχής ο διευθυντής ορχήστρας ενθουσιάστηκε. Και ενώ ήμουν παρών βγαίνει ο καλλιτέχνης που ηγούνταν του σχήματος από το καμαρίνι ακούγοντάς με και λέει όχι. Τότε μου είπε ο διευθυντής ορχήστρας με τον οποίο έκανα την οντισιόν «Για να έρθεις να τραγουδήσεις εδώ αγόρι μου, πρέπει να φύγουν όλοι οι άλλοι. Έχουν πρόβλημα να τραγουδάς ακόμα και από τις καρέκλες».

Πότε επέστρεψες ξανά στην Αθήνα;
Το 2005, όπου έκανα ένα σημαντικό δίσκο επανεκτελέσεων, με την στήριξη πολύ σημαντικών προσώπων της ελληνικής τραγουδοποιοίας, ενώ παράλληλα έβαλα τη φωνή στα τραγούδια που ερμήνευε στην σειρά «Εραστής δυτικών προαστίων» ο Αλέξης Γεωργούλης που υποδύονταν τον ερμηνευτή.

Το 2011 γεννήθηκε η κόρη σου αντιμετωπίζοντας ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Έμεινε στη ζωή ουσιαστικά από θαύμα. Το λέω με πλήρη συγκίνηση και αλήθεια. Με τη Μαρία μου έζησα το θαύμα. Γεννήθηκε με απώλεια αίματος και μηδενική αιμοσφαιρίνη. Μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά της ζωής της έμεινε δύο φορές από ανακοπή καρδιάς. «Έφευγε» στα χέρια μας. Μπήκε απευθείας στην εντατική, όπου και έμεινε για 25 ημέρες. Ήταν οι πιο εφιαλτικές ημέρες της ζωής μου. Ακόμα και οι νοσηλευτές δεν πίστευαν ότι θα επανέλθει. Δεν έχω βιώσει ποτέ μεγαλύτερο σοκ. Όταν την πήραμε σπίτι ένιωσα πώς ο Θεός μου έκανε το μεγαλύτερο δώρο. Ξέρεις υπάρχουν ορισμένες κομβικές στιγμές στη ζωή, που αντιλαμβάνεσαι πόσο ασήμαντα είναι όλα. Η μοίρα μου έπαιξε τότε ένα ακόμα παιχνίδι δύο χρόνια αργότερα. Τρία χρόνια πριν ο πατέρας μου «κοιμήθηκε» ξαφνικά σαράντα ημέρες, πριν τη γέννηση του γιου μου. Μία ψυχή ήρθε, μία ψυχή έφυγε. Έπειτα από την απώλεια, ήρθε η ζωή.

Έγραψες ένα τραγούδι μάλιστα για την κόρη σου.
Ναι. Ο φίλος μου Νίκος Τερζής δύο χρόνια αργότερα μου έγραψε το «κόρη του Θεού», που το αφιέρωσα σ’ εκείνη.

Ουσιαστικά από το 2007 σταμάτησες τους μεγάλους χώρους διασκέδασης.
Ακριβώς. Επέλεξα μικρότερες μουσικές σκηνές, πολύ πιο ανθρώπινες αλλά και συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Στις 27 Μαρτίου στη μουσική σκηνή «Black box. Methodia»θα παρουσιάσεις το νέο τραγούδι σου «Μακεδονία των θεών» με την συνδρομή έντεκα ερμηνευτών.
Αισθάνομαι βαθιά χαρά και συγκίνηση που με την συνδρομή αγαπημένων φίλων μου θα φέρω στο φώς το νέο μου παιδί, το τραγούδι μου « Μακεδονία των Θεών», αλλά και αγαπημένα μου τραγούδια από το παρελθόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Κώστα Τουρνά, Σοφία Βόσσου, Παντελή Αμπαζή, Νάντια Καραγιάννη, Δημήτρη Λιόλιο, Πέτρο Ίμβριο, Πένυ Σκάρου, Νεκτάριο Σφυράκη, Βαγγέλη Θεοδωράκη, Χριστίνα Ζηρίδη και Χριστίνα Γκόλια για την ειλικρινή τους διάθεση να αγκαλιάσουν αυτή μου την προσπάθεια βρισκόμενοι μαζί μου επί σκηνής σ’ αυτή την τόσο σημαντική ημέρα. Τους αγαπώ απεριόριστα. Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από το να μοιράζεσαι με ανθρώπους που αγαπάς σημαντικές στιγμές σου.

Read More

And More