Συγκλονίζει ο γνωστός δημοσιογράφος συλλέκτης έργων τέχνης περιγράφοντας τις χημειοθεραπείες του..

Συγκλονίζει ο γνωστός δημοσιογράφος συλλέκτης έργων τέχνης περιγράφοντας τις χημειοθεραπείες του.. | tlife.gr

Είναι δημοσιογράφος αλλά έχει γίνει γνωστός από τη μεγάλη προσφορά του στον χώρο της τέχνης. Συνεργάτης και φίλος του Αλέξανδρου Ιόλα και του Άντι Γουόρχολ, είναι από τους γνωστότερους γκαλερίστες και συλλέκτες έργων τέχνης. Ο Νίκος Σταθούλης παλεύει χρόνια με τον καρκίνο και έχει βγει νικητής. Εκτός από τις θεραπείες αυτό που το βοηθάει να νικάει όλες τις μάχες με την ασθένεια είναι η διάθεσή του για ζωή, η επιμονή του, η τρέλα και το χιούμορ του!

Σήμερα ο Νίκος, περιέγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook για την εμπειρία του την ώρα της χημειοθεραπείας και συγκλόνισε τους πάντες…

«ΧΜΘ…!!!

Η Αλλαγή των συναισθημάτων. Ο σωματικός πόνος. Ναυτία. Αλλαγή της εμφάνισης. Εξάντληση. Αηδία στο στόμα, στο σώμα και στο μυαλό.

Η περίοδος των ΧΜΘ είναι η πιο σημαντική στην πορεία ενός ασθενούς.

Πρέπει η ψυχολογία μας να είναι στα επάνω της. Είναι. Πουλάω τρέλα. Πολυ όμως. Μηχανισμός αυτοάμυνας λέγεται.

Η ΧΜΘ θέλει πολύ όρεξη. Δεν έχω. Οι πληγές στο στόμα σε εμποδίζουν να φας. Καλή διάθεση. Την έχω. Μια τρέλα. Την έχω με το παραπανω. Μεγάλη διάθεση για μάχη κατά τη διάρκεια των ΧΜΘ. «Θα σε νικήσω πούστη…» ψυθιρίζω όταν ο νοσηλευτής μου βάζει τον φλεβοκαθετήρα.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό με λατρεύουν. Τους λέω ανέκδοτα και γελούν.

Όσο τρέχει ο ορός, με κάθε σταγόνα που στάζει, κάποια καρκινικά κύτταρα πεθαίνουν. Αυτο σε κάνει να αισθάνεσαι γενναίος.

Οι φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν τα αντινεοπλασματικά φάρμακα είναι γίγαντες και γίνονται φίλες σου. Pfizer. Roche. Astra Zeneca. Boehringer-Ingelheim. Τις αγαπάς τις ρουφιάνες. Γιατί σου χαρίζουν ζωή».

READ more