Συγνώμη κυρίες! Οι άντρες είναι εξυπνότεροι!

Συγνώμη κυρίες! Οι άντρες είναι εξυπνότεροι! | tlife.gr

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία από την διακεκριμένη επιστήμονα Baroness Susan Greenfield οι άντρες, στατιστικά τουλάχιστον, είναι εξυπνότεροι από τις γυναίκες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στον χώρο των θετικών επιστήμων υπάρχουν ελάχιστες καταξιωμένες γυναίκες.

Είναι θέμα γονιδίων. Από την εποχή των σπηλαίων ο άντρας ήταν αυτός που οργάνωνε ολόκληρη στρατηγική για να κυνηγήσει το ελάφι ενώ οι γυναίκες έμεναν σπίτι να καθαρίζουν και να φροντίζουν τα παιδιά. Έτσι και τώρα το ισχυρό -και εξυπνότερο όπως αποδεικνύεται φύλο- λόγω της τεστοστερόνης είναι πιο ανταγωνιστικό και εργατικό από εμάς.

Η έρευνα αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Τα φεμινιστικά κινήματα εξαγριώθηκαν γιατί θεωρούν πως μία τέτοια έρευνα υποβιβάζει την προσπάθειά τους για ισότητα. Οι άντρες πάλι το καταευχαριστήθηκαν. Κάποιοι μάλιστα βιάστηκαν να απαντήσουν »ο αγώνας δικαιώνεται».

Αυτά έδειξε η έρευνα και τα συμπεράσματα δικά σου! Εμείς πάντως στα πανεπιστήμια βλέπουμε στα έδρανα πολύ περισσότερες φοιτήτριες απ’ότι φοιτητές… Μήπως πρέπει να κάνουν και μια παρόμοια έρευνα στην Ελλάδα;

READ more