Συμβόλαιο θανάτου για 3 γυναίκες από τη μαφία ακινήτων

Τρεις απειλητικές αναφορές σύναψης συμβολαίων θανάτου, για μια εφοριακό, τη δικηγόρο της και μια Πρόεδρο Πρωτοδικών ήταν ανάμεσα στις καθημερινές συνομιλίες πρωταγωνιστών της οικονομικής μαφίας των ακινήτων, προκειμένου να βγάλει από τη μέση άτομα που έμπαιναν εμπόδιο στα προσοδοφόρα σχέδιά τους, αφού η ύπαρξή τους προκαλούσε μεγάλη οικονομική ζημιά στις παράνομες δραστηριότητές τους, όπως τουλάχιστον προκύπτει μέσα από τις 90.000 μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΕΥΠ.

Σχεδόν καθημερινά στις συνομιλίες τους, πρωταγωνιστές του κυκλώματος, καταφέρονταν και απευθύνονταν απειλητικά με στόχο μία γυναίκα, που κατείχε υψηλή θέση σε Εφορία των βορείων προαστίων, η οποία τους στεκόταν εμπόδιο στην έκδοση των κατάλληλων πιστοποιητικών, μέσω των οποίων θα μπορούσαν ν’ αποκτήσουν τους τίτλους κυριότητας ακριβών οικοπέδων κι εγκαταλειμμένων κατοικιών.

Η συγκεκριμένη γυναίκα φαίνεται πως είχε αντιληφθεί την συνεχιζόμενη παρανομία μετά την σύγκριση αλλεπάλληλων εγγράφων και δικαιολογητικών που κατέθεταν διαφορετικές εταιρείες μεν, σχεδόν όμως με το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς και διοικητικό συμβούλιο, οπότε και άρχισε να αρνείται να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Η εφοριακός, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, απευθύνθηκε στο ΣΔΟΕ και ενημέρωσε για αυτές τις υποψίες της, ενώ σε μία περίπτωση Κύπριος επιχειρηματίας που θεωρείται μέλος του κυκλώματος, απευθύνθηκε σε αυτή και ζήτησε απαλλαγή φόρου πρώτης κατοικίας, όμως το απέρριψε κατ’ επανάληψη, με το αιτιολογικό ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μέχρι πριν από κάποιους μήνες, όταν και ίσχυαν οι σχετικές ευεργετικές διατάξεις ακόμα και για σπίτια άνω των 200 τ.μ. με υψηλή αντικειμενική αξία. Το κύκλωμα έφτασε στο σημείο να της κάνει μήνυση και αγωγή, ζητώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ με συνακόλουθη δέσμευση της κατοικίας της στα Μελίσσια.

Συνομιλίες θανάτου από τον αρχηγό

Σε αρκετές από τις συνομιλίες του φερόμενου αρχηγού, του 53χρονου πολιτικού μηχανικού, με ένα δικηγόρο, πρώην δικαστικό που κι αυτός κατηγορήθηκε για ενεργή συμμετοχή στη πρώτη εκδοχή του παραδικαστικού, αναφέρεται ότι έγιναν κατ’ επανάληψη οι ακόλουθες χαρακτηριστικές στιχομυθίες.

Πολιτικός Μηχανικός: Πρέπει να βρούμε τρόπο να την καθαρίσουμε. Δεν πάει άλλο μ’ αυτήν. Μας έχει κάνει τη ζωή δύσκολη.

Δικηγόρος: Όχι. Θα ήταν λάθος κάτι τέτοιο. Έχουμε ανοίξει τόσο μεγάλη κόντρα μαζί της, που όλοι θα μας υποψιαστούν αμέσως. Μετά από αυτή τη διαπίστωση η συγκεκριμένη γυναίκα τέθηκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Σε άλλες συνομιλίες, γίνονται παρόμοιες «θανατηφόρες» αναφορές και για τη νεαρή δικηγόρο της εφοριακού, κόρη παλιού δικαστικού.

Ο τρίτος «προγραμμένος» στόχος, όπως τουλάχιστον ακούγεται ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός να μιλά εξαγριωμένος προς άλλο μέλος της συμμορίας, ήταν μία πρόεδρος Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε απόφαση αντίθετη από τα συμφέροντα της συμμορίας. Ο πολιτικός μηχανικός ακούγεται να λέει: «Θα έρθει η ώρα της. Δεν θα μπορεί να μιλά για πάντα».

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt.

Read More

And More