Συνελήφθη τελικά ο Απόστολος Γκλέτσος

Από το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ λίγο αργότερα μηχανήματα του δήμου γκρέμισαν και πάλι τις μπάρες και δημιούργησαν σημεία πρόσβασης των αγροτικών δρόμων στο κύριο εθνικό δίκτυο παρακάμπτοντας τα διόδια της Πελασγίας.

Οι κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή προκειμένου τα συνεργεία της εταιρίας να μην επανατοποθετήσουν το στηθαίο και υπογραμμίζουν πως θα μείνουν εκεί μέχρι το βράδυ. Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένα ”μπάι-πας” και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έτσι ώστε, όσοι το επιθυμούν, να αποφεύγουν τα διόδια της Πελασγίας.

Ο Απόστολος Γκλέτσος παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας, όταν το μεσημέρι της Δευτέρας (10-01-2011) με τη βοήθεια συνεργείων του δήμου γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες των διοδίων, δημιουργώντας παράπλευρο δρόμο, ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν.

«Μας κοροϊδεύουν» σημειώνει ο κ. Γκλέτσος, επισημαίνοντας ότι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες επικαλούνται για τη διάνοιξη δρόμων την ανάγκη απαλλοτριώσεων αλλά και το υπέρογκο κόστος τους. «Πήγαμε με συνεργεία του δήμου και εντοπίσαμε ήδη έτοιμους, δημοτικούς δρόμους·εμείς απλώς βγάλαμε τους πασσάλους» προσθέτει ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι το σημείο των διοδίων βρίσκεται στη μέση του δήμου, ως εκ τούτου η υπόθεση αυτή αφορά περίπου 3.000 ανθρώπους.

«Δεν μπορεί ο φτωχός αγρότης που διανύει ακόμη και 10-20 φορές την ίδια απόσταση για να πάει στο λιοτρίβι του να πληρώνει κάθε φορά 2,60 ευρώ», τονίζει ο Απόστολος Γκλέτσος. Στην περιοχή σπεύδουν αστυνομικοί και εκφράζονται φόβοι για ένταση, αφού τόσο οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν συγκεντρωθεί όσο και ο Απόστολος Γκλέτσος, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω…

Read More

And More