Συνέντευξη TLIFE: Ο Γ. Λεμπέσης ανοίγει παιδικό σταθμό!

Ο γλυκός τραγουδιστής, Γιώργος Λεμπέσης, που χάθηκε αρκετό καιρό από το προσκήνιο, σε συνέντευξη που έδωσε στο TLIFE, μίλησε για τα νέα του επαγγελματικά βήματα και τον έγγαμο βίο. Ο ίδιος είναι ένας αισιόδοξος και πάντα γελαστός άνθρωπος, που δεν γνωρίζει αν έχει περάσει κατάθλιψη και όταν δεν αισθάνεται καλά, έχει τους δικούς του τρόπους διαφυγής. Ο βασικότερος μάλιστα είναι η φύση. ”Αγαπάω πάρα πολύ τη φύση και κυρίως το βουνό, οπότε όταν βρίσκομαι κοντά σ’ αυτή, τα ξεχνάω όλα και ηρεμώ. Όσοι είναι φυσιολάτρες, θα καταλάβουν”, είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα ο Γιώργος, αποφάσισε με την σύζυγό του, Σοφία Τραντίδου, ν’ ανοίξουν ένα παιδικό σταθμό. ”Είναι μια επιχειρηματική δραστηριότητα που ξεκινάμε με την σύζυγό μου, Σοφία. Πρόκειται για έναν βρεφονηπιακό σταθμό και νηπιαγωγείο για παιδάκια μέχρι 6 ετών στην Κηφησιά. Εκεί θα δώσουμε μεγάλη βάση στη μουσική, θα υπάρχει δηλαδή στούντιο, στο οποίο θα διδάσκω εγώ μουσική στα παιδιά κι ακόμα ένα, επαγγελματικό, στο οποίο θα ηχογραφούμε παιδικά παραμύθια κι οτιδήποτε έχει να κάνει με παιδικές παραγωγές. Επιπλέον, τα παιδιά θα διαδάσκονται σαν πρώτη ξένη γλώσσα τα γερμανικά και δεύτερη τα αγγλικά, μιας και η Σοφία είναι εκπαιδευτικός – καθηγήτρια γερμανικών. Θα υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες, όπως κηπευτική και πηλοπλαστική. Θα κινούμαστε αρκετά, με βάση ξένα πρότυπα και θα προσπαθήσουμε, τα παιδιά να περνάνε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούν και να μην θέλουν να φύγουν! (γέλια)

Πώς πήραν όμως, την απόφαση να δημιουργήσουν αυτόν το σταθμό; ”Ήταν όνειρο της συζύγου μου, γιατί είναι εκπαιδευτικός και ήθελε πάρα πολύ να κάνει κάτι διαφορετικό και δικό της στον τομέα της εκπαίδευσης. Έτσι, αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε”.

Ποιο θα είναι το όνομα του σταθμού; ”Δεν ξέρω αν τελικά θα είναι αυτό το όνομα, αλλά αυτό που σκεφτόμαστε προς το παρόν είναι ”Το σπιτάκι της Σοφίας”, κάτι που παραπέμπει και στο όνομα… αλλά και στη μόρφωση και την παιδεία. Σκεφτόμαστε μήπως κρατήσουμε αυτή την ονομασία, αλλά σε άλλη γλώσσα ή ακόμα, μπορεί να ονομαστεί ”Ο κόσμος της Σοφίας”.

Νιώθει ανασφάλεια λόγω της κρίσης; ”Οπωσδήποτε. Με κάθε τι που κάνεις σε μια τέτοια εποχή… Εντάξει, όμως, είμαστε νέοι άνθρωποι και πρέπει να προσπαθούμε και να προχωράμε στη ζωή μας. Τι να κάνουμε; Η κρίση είναι για όλο τον κόσμο. Σίγουρα, μας επηρεάζει όλους πάρα πολύ. Εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια που την πιστεύουμε και θα δείξει…”

Φαίνεται πως και οι δυο τους αγαπάνε πάρα πολύ τα παιδιά. Σκέφτονται να μεγαλώσουν τη δική τους οικογένεια; ”Το θέλουμε πάρα πολύ! Είμαστε 10 χρόνια μαζί, παντρευτήκαμε το καλοκαίρι και θέλουμε οπωσδήποτε να κάνουμε και τη δική μας οικογένεια”.

Ποια είναι όμως, τα επόμενα βήματά του γύρω από το τραγούδι; ”Εδώ και 4,5 χρόνια δεν έχω κάνει κάποιον δίσκο. Ευτυχώς, είμαι πολύ χαρούμενος, επειδή ετοίμαζα ένα νέο άλμπουμ, που τελειώνει μέσα σε περίπου σε 15 μέρες και πιστεύω ότι τα πρώτα τραγούδια, θα βγουν πριν το Πάσχα στα ραδιόφωνα. Το άλμπουμ έχει τίτλο ”Το Μαγεμένο Νησί”. Συζητάω επίσης, για κάποιες συναυλίες στην Αμερική για τον Μάιο, καθώς και την επανεμφάνισή μου στην νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας, που ενδέχεται να γίνει το καλοκαιράκι”.

Πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεται ένας καλλιτέχνης στην επικαιρότητα και το προσκήνιο; ”Είναι πολύ δύσκολο. Θέλει πάρα πολλή δουλειά, προσοχή, τύχη και σωστές επιλογές. Το πιο σημαντικό για ‘μένα, βέβαια, είναι να έχεις μια πορεία που σε κάνει υπερήφανο. Κι επιπλέον, πιστεύω πως, για να γίνει αυτό, πρέπει να μην προδώσεις τις αρχές σου και τον κόσμο, που έχει αγαπήσει εσένα και τα τραγούδια σου. Ένας λόγος που απείχα αρκετό καιρό, είναι ότι μου αρέσει να κάνω πράγματα, που είναι πολύ καλά δουλεμένα.

Όταν νιώθω και είμαι απόλυτα έτοιμος, κάνω την κίνηση που πρέπει. Δεν ήρθαν όλα έτσι ακριβώς όπως τα ήθελα. Όλα όμως είναι μέσα στη ζωή και… μαθαίνεις! Ίσως, αν δεν ήμουν τόσο ευθύς και ειλικρινής, θα μπορούσα να είχα ”κρατήσει” πιο πολύ. Αλλά γενικότερα, μου αρέσει να κάνω αυτά που πιστεύω και να μην προδίδω, πρώτα από όλα, τον ίδιο μου τον εαυτό. Πιστεύω ότι αυτό ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα. Αν δεν έχεις πρόβλημα να στεναχωρείς τους άλλους ή να τους προσπερνάς χωρίς να τους δίνεις σημασία, μπορείς να ανέβεις ή να διατηρηθείς αρκετά ευκολότερα. Δεν το κάνουν όλοι αυτό βέβαια. Υπάρχουν και άξιοι καλλιτέχνες που έχουν διατηρηθεί σ’ ένα καλό επίπεδο”.

Ποια είναι η άποψή του για τα talent shows και την προώθηση συγκεκριμένων καλλιτεχνών; ”Κάθε τι που ξεφεύγει από το μέτρο, δεν είναι καλό. Σίγουρα είναι ένας τρόπος για ν’ αναδειχθούν κάποια παιδιά – υπάρχουν αξιόλογες φωνές και καλλιτέχνες ανάμεσα σ’ αυτά. Όταν όμως, η εποχή και οι ρυθμοί της είναι τόσο γρήγοροι και δεν φτάνεις σ’ ένα σημείο σκαλοπάτι σκαλοπάτι, ενδέχεται να χάσεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Γιατί, δυστυχώς, σήμερα, τα περισσότερα πράγματα είναι αναλώσιμα. Προσωπικά προτιμούσα τη δισκογραφία, όπως ήταν παλιά. Δυνατές δισκογραφικές εταιρείες, που διέκριναν καλλιτέχνες, τους προχωρούσαν βήμα βήμα, φτάνοντάς τους σ’ ένα καλό σημείο. Τώρα πια γίνονται όλα μέσω της τηλεόρασης, αλλά μέσω τηλεόρασης, πιστεύω ότι δεν μπορείς να κάνεις μουσική. Στα talent shows, Μπορεί να βρεθούν παιδιά που δεν τραγούδησαν καλά την συγκεκριμένη στιγμή και μετά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να ξαναπροσπαθήσουν, ενώ άξιζαν. Το κυρίαρχο για ‘μένα, επειδή μεγάλωσα με τη μουσική από 5 χρονών, είναι να την αγαπάμε και να κάνουμε καλή μουσική! ”



Πώς βλέπει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα και την επιλογή κάποιων να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου;
”Το διαδίκτυο είναι κάτι που μ’ αρέσει. Όμως, γενικά σήμερα οι σχέσεις των ανθρώπων είναι πάρα πολύ δύσκολες και η κρίση που περνάμε, τις κάνει ακόμα πιο δύσκολες. Έχουμε γίνει ζούγκλα! Η κοινωνία μας έχει αλλοιωθεί και τελικά, σκέφτομαι, μήπως έπρεπε να πιάσουμε πάτο για να μπορέσουμε να ξαναγεννηθούμε και να εκτιμήσουμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Εύχομαι όλη αυτή η κατάσταση να μας έχει βάλει μυαλό”.

Πώς του φαίνεται ο έγγαμος βίος; ”Δεν έχει αλλάξει κάτι από τον γάμο και μετά. Αφού λέμε: ”Το κάναμε κι αυτό, ε; Παντρευτήκαμε;” Δεν έχει διαφορά για εμάς. Εκτιμώ πολύ στη Σοφία το ότι κυριαρχεί μέσα της η ειλικρίνεια, είναι άνθρωπος που θα σου πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Και πάνω από όλα, είναι ένα άτομο που με σέβεται, γιατί νομίζω ότι μια σχέση, είτε είναι φιλική είτε ερωτική, πρέπει να χαρακτηρίζεται από σεβασμό. Αν χαθεί αυτός, χάνεται και η μπάλα… Η Σοφία είναι φιλαράκι μου. Είναι σημαντικό, μετά από κάποια χρόνια, να εξακολουθείς να περνάς καλά με τον άνθρωπό σου και να μην βαριέσαι!”

Ρεπορτάζ: Μαρία Πορτοκαλάκη

Read More

And More