Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με απεργίες στα ΜΜΜ και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας!

Η ταλαιπωρία από τις απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν έχει τελειωμό. Αν θέλεις να κινηθείς στο κέντρο της Αθήνας, θα αντιμετωπίσεις πρτοβλήματα, αφού τα ΜΜΜ τράβηξαν χειρόφρενο και θα λειτουργεί κανονικά ο προαστιακός και τα ταξί.

Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, στον ΗΣΑΠ όσο και συνάδελφοι τους στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.
Στον αέρα βρίσκονται όμως οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς οι διοικήσεις των εταιρειών έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες.
Ήδη, το Πρωτοδικείο στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΑΜΕΛ (Μετρό), έκρινε παράνομη, τόσο τη στάση εργασίας από τις εννέα το βράδυ χθες μέχρι τη λήξη της βάρδιας (24:00), όσο και την σημερινή 24ωρη απεργία.
Ανάλογη απόφαση πήρε και το Πρωτοδικείο του Πειραιά, το οποίο κήρυξε παράνομη την αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.
Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο και η απεργιακή κινητοποίηση που είχαν προκηρύξειγια σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ. Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή της διοίκησης, που ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, θα υποστούν τις πειθαρχικές και όποιες άλλες κυρώσεις προβλέπονται.
Κανονικά ο προαστιακός
Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ (και στον προαστιακό) αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Οι εργαζόμενοι πάντως λένε ότι δεν έχουν λάβει τη δικαστηκή απόφαση και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους…
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια:
Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το συλλαλητήριοΤο ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 2 το μεσημέρι ώς τις 5 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια.
Αύριο διοργανώνονται παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολικών μονάδων

Read More

And More