Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία – Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Κακοκαιρία στην κεντρική και νότια χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές σε ορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Πιο αναλυτικά, για την Κυριακή προβλέπεται:
Μακεδονία, Θράκη:
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Ο καιρός από το μεσημέρι θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα θαλάσσια 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος:
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινες ώρες στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρά, αλλά βαθμιαία θα ασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος:
Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά. Στα υπόλοιπα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής στερεάς. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και το πρωί στα θαλάσσια τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια αρχικά νοτιοανατολικοί 5 μποφόρ βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη:
Καιρός: Αρχικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και μέχρι το βραδύ ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία βόρειοι 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:
Καιρός: Νεφώσεις και από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα. Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και το πρωί τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική:
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί 4 μποφόρ και γρήγορα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη:
Καιρός: αρχικά νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: Ασθενείς και τοπικά βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Read More

And More