Συνεχίζεται ο αγώνας των εργαζόμενων στο Alter ! Αποφασίστηκαν νέες κινητοποιήσεις…

Κάτι παραπάνω απο δραματική είναι η κατάσταση στο Alter, αφού παρά τις έντονες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του σταθμού, δεν διαφαίνεται πως μπορεί να υπάρξει τελικά άμεσα, έξοδος διαφυγής που να τους βγάλει από αυτό το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Η ρωγμή της κρίσης στο κανάλι του Περιστέριου όλο και βαθαίνει, φέρνοντας δημοσιογράφους και τεχνικούς αντιμέτωπους με τον κίνδυνο τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κανάλι τους, στο τέλος να τους… καταπιούν. Μην ξεχνάτε πως οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, για τρεις ολόκληρους μήνες !

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του καναλιού ακόμα μία γενική συνέλευση των εργαζομένων και μέσα σε ένα φοβερό κλίμα έντασης, αποφασίστηκαν νέες κινητοποιήσεις. Ετσι, αποφασίστηκε να προχωρήσουν το Σαββατοκύριακο σε 48ωρη απεργία και την Δευτέρα σε στάση εργασίας από 20:00 μέχρι τις 00:00 τα μεσάνυχτα.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν δε, αφού ενημερώθηκαν ότι -αν και όποτε πληρωθούν- δεν θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα των Σαββατοκύριακων του Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη απόφαση φυσικά, θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την ΕΣΗΕΑ.

Βέβαια, οι φήμες λένε, πως το να μην καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Σαββατοκύριακου για τον Δεκέμβρη, είναι κάτι που αφορά περισσότερο στους τεχνικούς, γιατί έτσι κι αλλιώς οι δημοσιογράφοι εδώ και καιρό λέει δεν πληρωνόντουσαν τα Σαββατοκύριακα !

Επίσης, ακούστηκε κατά την διάρκεια της ημέρας έντονα και η φημολογία που ήθελε να έχει τεθεί θέμα επίσχεσης εργασίας, αλλά αυτό μέχρι τώρα είναι κάτι που δεν επιβεβαιώνεται.

Τέλος, δεν έχει υπάρξει ακόμα και η κάλυψη της ΕΣΗΕΑ για απεργία διαρκείας στο κανάλι, μιας και στην χθεσινή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, υπήρξε ισοψηφία 4+4 ψήφων, μιας και σημειώθηκαν… απουσίες.

Read More

And More