Συνεχίζεται ο καύσωνας μέχρι την Τετάρτη!

Η ζέστη συνεχίζεται και σήμερα, που πάλι ο υδράργυρος θα βρεθεί κοντά στους 40 βαθμούς, με μόνο ελπιδοφόρο σημείο το βοριαδάκι που θα φυσάει. Συγκεκριμένα ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κέλσιου.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 38 βαθμούς Κέλσιου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κέλσιου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στις ανατολικές Κυκλάδες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 34 και στην Κρήτη τοπικά έως 36 βαθμούς Κέλσιου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς Κέλσιου.
Αττική
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 38 βαθμούς Κέλσιου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 37 βαθμούς Κέλσιου.
Το ίδιο σκηνικό και την Τρίτη, όταν η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου και πάλι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Κόλαση την Τετάρτη με τη θερμοκρασία πάνω από τους 41 βαθμούς. Θα έχουμε κάποιες τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών στα ορεινά, ωστόσο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικά και νότια ως και 6 μποφόρ, επιτείνοντας το “ψήσιμο”.
Μικρή πτώση στη θερμοκρασία από την Πέμπτη. Την ίδια ημερα θα φυσήξει βοριαδάκι, ως έξι μποφόρ στα πελάγη. Το ίδιο σκηνικό την Παρασκευή. Υψηλες θερμοκρασίες χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Read More

And More