Συνεχίζεται ο καύσωνας ως την Τετάρτη! Διάβασε την πρόβλεψη του καιρού!

Καυτές θα είναι και οι επόμενες ημέρες, καθώς οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα ανεβάσουν τον υδράργυρο, ιδιαίτερα σήμερα και κυρίως την Τέταρτη στα ηπειρωτικά στους 41 και τοπικά ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου.
Πια αναλυτικά:

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα πάλι στο βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, βόρειοι – βορειοδυτικού 3 με 4 μποφόρ, όμως στο νοτιοαναταλικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη δυτική Ελλάδα τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς. Αλλά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο θα φτάσει τους 39 ακόμη και τους 40 βαθμούς. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ
Θα είναι η πιο θερμή μέρα της εβδομάδας καθώς περιμένουμε αίθριο και ζεστό καιρό με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και με πιθανότητα για λίγες μπόρες στα βουνά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα φτάσει στην Μακεδονία, τη Θράκη και τη δυτική Ελλάδα, τους 39 και τοπικα τους 40 βαθμούς. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο θα φτάσει του 40 με 41 και τοπικά τους 42 βαθμούς κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί στους 36 με 39 βαθμούς κελσίου, τοπικά όμως δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 40 βαθμούς.

Διάβασε στο Newsit όλο το ρεπορτάζ!

Read More

And More