Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης σε όλη τη χώρα!

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης σε όλη τη χώρα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στον Έβρο και την Αρκαδία ενώ μαίνονται πυρκαγιές και σε Ζάκυνθο και Αιτωλοακαρνανία. Όλες κατακαίνε δάσος ενώ οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και σήμερα δυσκολεύοντας πολύ το έργο της κατάσβεσης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει η περιοχή της Λευκίμμης στον Έβρο. Από το πρωί τη μάχη με τις φλόγες δίνουν οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα από αέρος. Οι επίγειες δυνάμεις περιλαμβάνουν 132 πυροσβέστες με 67 οχήματα, 80 άτομα σε πεζοπόρο τμήμα και 37 υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συναγερμός και στην Τρίπολη όπου χθες χωριά κηρύχθηκαν επίσης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η φωτιά μαίνεται το πρωί του Σαββάτου στο Πάπαρι, όπου επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο από αέρος. Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 24 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα βοηθούν 19 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις φλόγες και σήμερα η Ζάκυνθος που καίγεται όλο το καλοκαίρι. Η πυρκαγιά στο Κοιλιώμενο καίει δασική έκταση και επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο.

Διάβασε στο Newsit όλες τις εξελίξεις για τις φωτιές σε όλη τη χώρα.

Read More

And More