Συνεχίζεται το κύμα καύσωνα – Τους 40 βαθμούς θα φθάσει σήμερα το θερμόμετρο!

Συνεχίζεται ο πρώτος μεγάλος καύσωνας του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες, θα επιμείνουν τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιουλίου. Σύμφωνα μάλιστα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ, προειδοποιεί πως ο υδράργυρος θα έχει αυξομειώσεις τις επόμενες μέρες, με το θερμόμετρο να δείχνει μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου.
Για σήμερα Τρίτη, τα χαρακτηριστικά του καιρού εκτός από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, θα είναι η ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, και μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας, στα ορεινά της Μακεδονίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη με το θερμόμετρο να δείχνει 39 βαθμούς Κελσίου. Ενώ, παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς.
Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 39 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 21 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 23 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 36 βαθμούς.
Ενώ, αύριο Τετάρτη, περιμένουμε την κορύφωση του καύσωνα, με τον θερμόμετρο να φθάνει μέχρι και τους 40-41 βαθμούς Κελσίου.
Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε «κόκκινο» συναγερμό εξαιτίας του κύματος καύσωνα και οι ι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα και προειδοποιούν τους πολίτες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να μη ρισκάρουν να πάθουν θερμοπληξία.
Για να… δροσίσει λίγο τους κατοίκους της πρωτεύουσας, ο δήμος Αθηναίων έχει ανοίξει από τη Δεύτερα κλιματιζόμενους χώρους στις 24 Λέσχες Φιλίας που διαθέτει. Οι κλιματιζόμενες αίθουσες θα είναι ανοιχτές για το κοινό καθημερινά από τις 8:00 – 20:00.

Read More

And More