Σύννεφα και βροχές όλο το Σαββατοκύριακο! Δες την πρόγνωση του καιρού

Οι πρώτες βροχές που έπεσαν από χθες φαίνεται πως θα συνεχιστούν και σήμερα. Μάλιστα κατά τόπους προβλέπονται και καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Tα σύννεφα θα είναι αυξημένα σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ πιο αναλυτικά αναμένονται βροχές σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά, Εύβοια, Σποράδες και Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι από 2 έως 17 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 6 έως 19 βαθμούς , στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 12 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 8 έως 17 βαθμούς και από 8 έως 21 βαθμούς θα έχουν τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.

Οι άνεμοι αναμένονται μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί. Ειδικότερα στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στο Βόρειο και το Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί. Αντίθετα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, αρχικά μέτριοι, με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Όσο για την Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα φτάσει τους 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και από το μεσημέρι και μετά ισχυροί.

Αυξημένες νεφώσεις με μικρές περιόδους ηλιοφάνειας το πρωί περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή των Βαΐων

Βροχερός θα συνεχίσει ο καιρός. Ισχυρές βροχοπτώσεις περιμένουμε κυρίως στη Μακεδονία και το ανατολικό Αιγαίο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες περιοχές ενώ τα χιόνια θα εξακολουθήσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι γυρίζουν σε βοριάδες 7 -8 μποφόρ στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε πτώση στη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 14 βαθμούς, α;πό 3 έως 20 στα κεντρικά ενώ στα νησιά που θα έχουμε καλύτερο καιρό η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Read More

And More