Σύζυγος Βρετανού πολυεκατομμυριούχου και φιλάνθρωπος, η γυναίκα που σκοτώθηκε στην Κέρκυρα

Σύζυγος πολυεκατομμυριούχου μεγιστάνα ακινήτων είναι η 60χρονη, μητέρα 4 παιδιών, από την Μεγάλη Βρετανία, που έχασε τη ζωή της, καθώς κολυμπούσε, όταν την περασμένη Δευτέρα παρασύρθηκε από την προπέλα ταχύπλοου στην Κέρκυρα. Mέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκαν έξι προσαγωγές Ελλήνων και Βρετανών προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου της. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά την τραγωδία, η υπόθεση της Κλερ Γκλατμαν βρίσκεται στο επίκεντρο των βρετανικών μέσων και σύμφωνα με δημοσίευμα της “Daily Mail” η αστυνομία “εξέτασε, και το ταχύπλοο εκατομμυριούχου”. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κλήθηκαν να καταθέσουν, ως πιθανοί μάρτυρες, ένας 58χρονος μεγαλοεπενδυτής, μαζί με τον 18χρονο γιο του και την 22χρονη κόρη του. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Sun”, εκείνος και η οικογένειά του, βρίσκονταν, την ώρα της τραγωδίας, σε άλλο σημείο του νησιού και δεν έχουν καμία εμπλοκή με το δυστύχημα.

Το ταχύπλοο που θεωρείται ότι έχει εμπλακεί στο συμβάν, όχι του εκατομμυριούχου, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κοντινή παραλία και μεταφέρθηκε σε τοπική μαρίνα για έρευνα.

Το σκάφος του μεγαλοεπενδυτή εξετάστηκε από την Αστυνομία. Επίσης εξετάστηκε ένα ακόμη σκάφος, το οποίο θεωρείται ότι ανήκει σε έναν ντόπιο. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να διασώσει την Γκλάτμαν.

Σύμφωνα με την Daily Mail οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να ελέγξουν κι άλλα σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή, όταν συνέβη το δυστύχημα και να μιλήσουν με τους ιδιοκτήτες τους.

Η άτυχη γυναίκα από την Μεγάλη Βρετανία ήταν σε διακοπές με το σύζυγό της, ο οποίος είναι 63 ετών και τη μεγαλύτερη από τις δύο κόρες της. Ο σύζυγος της είναι πολυεκατομμυριούχος,   μεγιστάνας ακινήτων και με την Κλερ Γκλατμαν έχουν ακόμη δύο γιους. Κάτοικοι της Κέρκυρας αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα λάτρευε το νησί και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινότητα. Επίσης λέγεται ότι η Κλερ Γκλατμαν ερωτεύτηκε το σύζυγό της πριν από 30 χρόνια στο νησί και ότι το ζευγάρι είχε αγοράσει πρόσφατα μια πολυτελή κατοικία. Σύμφωνα με φίλο της οικογένειας, στην άτυχη μητέρα των 4 παιδιών, άρεσε η θάλασσα και ήταν πολύ έμπειρη στο κολύμπι.

H 60χρονη Βρετανίδα υπήρξε γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Είχε συμμετάσχει σε φιλανθρωπική εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους καρκινοπαθείς, όπως αναφέρεται σε άρθρο της ”The Northern Echo”  Δες εδώ το σχετικό άρθρο

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ιωάννη Αϊβατίδη, η 60χρονη, μετά τον τραυματισμό της από το ταχύπλοο παρέμεινε ζωντανή για λίγα λεπτά πριν πεθάνει. Ο κος Αϊβατίδης τόνισε ότι τα τραύματα ήταν τόσο σοβαρά που ακόμα και αν κάποιος κατάφερνε να την ανασύρει από το νερό, δεν θα μπορούσε να την σώσει.

Read More

And More