Τ. Μακρή: ”Δεν φοβήθηκα ότι θα πεθάνω”

Η γνωστή ψυχολόγος Τένια Μακρή που όλοι αγαπήσαμε μέσα από τις κοινωνικές εκπομπές μιλάει για πρώτη φορά για το πρόβλημα υγείας της. Μέσα από την εκπομπή ”Όσο υπάρχουν άνθρωποι” ανοίγει την καρδιά της και μας μιλάει για τον αγώνα που έδωσε να νικήσει το θάνατο.

”Όταν ενας άνθρωπος περνάει μια δύσκολη κατάσταση όπου η υγεία του και η ζωή του απειλείται, επόμενο είναι αυτό όλο να ενεργήσει είτε θετικά και να κάνει τις αλλαγές του ή αρνητικά και να κλειστεί μέσα στο φόβο του και να μην κάνει καμμιά αλλαγή. Όταν λοιπόν απειλείται η ζωή σου από ένα γεγονός, κυρίως ασθένεια, τότε μπαίνεις στη διαδικασία της αλλαγής η δική μου η εμπειρία με σταμάτησε με έκανε να δω το τώρα μου, να το εκτμήσω πάρα πολύ, να απαλλαγώ από πολλά αγκάθια και βαρίδια, τα οποία με κρατούσαν σε μια στάσιμη κατάσταση και να ζω σήμερα την κάθε στιγμή λες και είναι η μοναδική μου”.

”Τέτοια εποχή πέρυσι έμαθα ότι έχω καρκίνο. Όλα αυτά τα χρόνια έκανα check up. Πέρυσι τον ιούλιο υπήρξαν κάποια δείγματα αλλά τότε οι γιατροί μου είπαν να ησυχάσω και να πάω τις διακοπές μου. Δεν με πονήρεψαν ιδιαίτερα. Όταν γύρισα και το είδαμε περισσότερο άρχισε η κοπηλασία. Το να μην το πω σε κανέναν ήταν απόλυτη επιλογή και αυτό γιατί έπρεπε να μείνω με εμένα, έπρεπε να ασχοληθώ με εμένα”, τόνισε

”Έχω την εντύπωση πως εκείνο που κάνει τους ανθρώπους να δεθούν περισσότερο είναι η απειλή του θανάτου. Καταλαβαίνεις πια τη θνητότητα σου. Δεν φοβήθηκα ότι θα πεθάνω, γιατί αυτό δεν το ελέγχω, άρα λοιπόν αυτό δεν με απέιλησε γιατί αυτό θα έρθει όταν το κρίνει κάποιος άλλος. Εκείνο όμως το οποίο με απασχόλησε είναι να μην διαβρωθεί η σκέψη μου και η καρδιά μου. Μην πλημμυρίσω από φόβο που δεν θα μπορώ να σκέπτομαι σωστά και να αντιδράει η καρδιά μου σωστά. Γιατί θα έχει κατακλυστεί από το φόβο. Τον ένιωσα το φόβο και τον καλλιέργησα για να μπορέσει να φύγει”, παραδέχεται.

Δες το βίντεο:

Read More

And More