Τ. Θεοδωρίδης: ”Ήμουν καμένο χαρτί από την αρχή”!

Ο Τεό Θεοδωρίδης καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης για ηθική αυτουργία σε εισαγωγή ναρκωτικής ουσίας. ”Η πράξη μου ήταν επαίσχυντη και αξιόποινη. Με βασάνιζε η ιδέα ότι ίσως κρίνουν ενόχους τους συγκατηγορούμενούς μου. Τα παιδιά δεν έφταιγαν σε τίποτα”, δηλώνει στο περιοδικό People.

Καθημερινά ξυπνάει στις 8:00 και πιάνει δουλειά στη φυλακή ως ελαιοχρωματιστής. Στις 13:30 τρώει. Στο κελί του είναι συνολικά 10 κρατούμενοι οι περισσότεροι για ναρκωτικά. Τρώνε πέντε – πέντε γιατί το τραπέζι είναι μικρό. Βρίσκεται στη φάση αποτοξίνωσης και παράλληλα αγωνίζεται κατά των ναρκωτικών.

Γιατί έμπλεξε; ”Δεν το λέω για να δικαιολογηθώ, σε καμία περίπτωση, αλλά πολλές φορές σκέφτομαι ότι οποιοσδήποτε κι αν ήταν στη θέση μου, με όλα όσα με περιέβαλλαν, θα ήταν πολύ δύσκολο να μην υποκύψει στον πειρασμό. Η ζωή μου φέρθηκε καλά. Εγώ της φέρθηκα άσχημα. Την φυλακή την είδα πριν καν τη φανταστώ. Αν καθόμουν και αναλογιζόμουν όλες τις ευθύνες που είχα, νομίζω ότι δεν θα ενέδιδα. Αλλά το μυαλό δεν δουλεύει έτσι”, παραδέχεται.

Θεωρεί πως αν δεν τον έπιαναν εκείνη τη μέρα θα είχε καταστραφεί εντελώς: ”Θα ήμουν πολύ χειρότερα. Από τη στιγμή που ενέδωσα σε κάτι τέτοιο ήμουν καμένο χαρτί από την αρχή”. Από την ημέρα της σύλληψής του θυμάται: ”Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τότε άρχισα να ηρεμώ και να προσπαθώ να καταλάβω τι συνέβη. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως κόντευα να χάσω τα λογικά μου. Ξέρεις τι θα πει να είσαι κυνηγημένος, χωρίς καν να έχεις καταλάβει γιατί και πώς βρέθηκες σε αυτή τη θέση; Η καρδιά πάει να σπάσει, το στομάχι γίνεται κόμπος, είσαι μόνος, τελείως μόνος και όλοι γύρω σου είναι εχθροί”.

Τώρα μαζεύει τα κομμάτια του και προσπαθεί να καταλάβει τον εαυτό του. Γράφει ένα σενάριο και τρία βιβλία.Προσπαθεί να χτίσει το μέλλον του, μέσα από τα κάγκελα της φυλακής.

Read More

And More