Τα ακίνητα του Άκη ελέγχει το ΣΔΟΕ!

Σε μετρ του real estate αναδεικνύεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αφού η συνολική του ακίνητη περιουσία φαίνεται πως αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Άφωνο έχει αφήσει το ΣΔΟΕ, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος που φαίνεται πως κατέχει τέσσερα ακίνητα-φιλέτα, τα οποία απέκτησε στη διάρκεια της πολιτικής του θητείας με το μισθό του υπουργού και τη βουλευτική του αποζημίωση.

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, ο πρώην υπουργός έχει στην ιδιοκτησία του, εκτός από το πανάκριβο ακίνητο των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ της Διονυσίου Αεροπαγίτου, το οποίο ανήκει στην σύζυγο του, ακόμη τέσσερα ακίνητα. Ένα ακίνητο αξίας 1,5 εκ. ευρώ που αγόρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος για την πρώην σύζυγό του στο Παλαιό Ψυχικό, δύο διαμερίσματα συνολικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Άρεως, το σημερινής αξίας 700.000 ευρώ διαμέρισμα της οδού Νίκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και εξοχική κατοικία 350.000 ευρώ στον Κόρφο Κορινθίας. Αν, τώρα, σε αυτά τα ακίνητα προστέσουμε και το πρώτο του σπίτι στο Χαλάνδρι, η συνολική του ακίνητη περιουσία αποτιμάται στα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει δυο διαμερίσματα στο ακίνητο της οδού Κόμνα Τράκα, στον αριθμό 3, καντά στο Πεδίον του Άρεως, τα οποία αγόρασε από συνταξιούχο του ΙΚΑ τον Ιούνιο του 2004, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έναντι του ποσού των 115.000 ευρώ και είχαν εμβαδόν 142 τ.μ. το ένα και 59 τ.μ. το άλλο. Η συνολική εμπορική αξία τους σήμερα είναι 380.000 ευρώ. Σε αυτό το ακίνητο όμως, όπως και στο ακίνητο της Δ .Αεροπαγίτου εμπλέκονται offshore εταιρείες.

Τα διαμερίσματα του Άκη Τσοχατζόπουλου κοντά στο Πεδίον του Άρεως!

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, η πολυκατοικία είναι μεσοτοιχία με πενταόροφο κτίσμα ιδιοκτησίας της offshore εταιρείας TORCASO ιδιοκτησίας Σαχπατζίδη – είχε περάσει από την ιδιοκτησίας της και το ακίνητο της οδού Αρεοπαγίτου – η οποία εμπλέκεται στο Βατοπέδι. Το συγκεκριμένο μάλιστα ακίνητο ελέγχεται στην έρευνα για τις ανταλλαγές.Η κατοικία της Δ. Αεροπαγίτου!

Μεγάλα ερωτήματα, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι την κατασκευή του ακινήτου της offshore εταιρείας είχε αναλάβει η ίδια βορειοελλαδική εταιρεία που ανακαίνησε τα γραφεία και την κατοικία της Δ. Αεροπαγίτου για λογαριασμό του πρώην υπουργού. Να σημειώσουμε, ότι η ανακαίνιση της Αρεοπαγίτου ξεκίνησε με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, αλλά με τα μπλε μάρμαρα από την Αργεντινή και το τζακούζι ξεπέρασε το 1,5 εκατομ. ευρώ.

Στο Παλαιό Ψυχικό βρίσκεται η κατοικία-φιλέτο, το οποίο κοστολογείται ως και 1,2 εκατομ. ευρώ. Το συγκεκριμένο σπίτι φαίνεται πως ο κ. Τσοχατζόπουλος το έδωσε στην Γερμανίδα σύζυγο του.Το σπίτι στο Π.Ψυχικό!

Σειρά έχει το πολυτελές σπίτι του στην παραλία της Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι 184 τ.μ και βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, σε ένα από τα ακριβότερα σημεία της πόλης. Σύμφωνα με κτηματομεσίτες η σημερινή του αξία φτάνει το 1,1 εκ. ευρώ. Το σπίτι του τρίτου ορόφου, που έχει θέα το Θερμαϊκό Κόλπο, αγοράστηκε το 1996 από την κόρη του υπουργού. Στο παρελθόν, ο κ. Τσοχατζόπουλος ερχόταν συχνά στο διαμέρισμα ενώ πολλές φορές έχει δεξιωθεί εκεί φίλους και γνωστούς ειδικα μέτά το γάμο με την κ. Σταμάτη – σύμφωνα με την εφημερίδα.

Με θέα το Θερμαϊκό!

Εκτός, όμως, από τα ακίνητα του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσοχατζόπουλος διαθέτει και μία βίλα παραθαλάσσια στον Κόρφο Κορινθίας. Πρόκειται για ακίνητο εμβαδού 147 τετραγωνικών και εμπορικής αξίας 350.000 ευρώ. Αγοράστηκε το 1994 και ανήκει σε αυτόν και την πρώην συζυγό του εξ ημισείας.


Το εξοχικό στην Κόρινθο!


Η θέα από το εξοχικό!

Το ΣΔΟΕ έχει στα χέρια του το “πόθεν έσχες” του πρώην υπουργού και έχει πιάσει δουλειά. Παράλληλα, η Επιτροπή κάνει ελέγχους για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ώστε να διαπιστωθεί αν ο πρώην υπουργός και εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα δικαιολογήσει από τα εισοδήματά του.

Read More

And More