Tα κανάλια στήνουν κάλπες απο το πρωί !

Χωρίς exit polls αλλά με την παρουσία ειδικών αναλυτών και με ζωντανές συνδέσεις από τις 13 εκλογικές περιφέρειες της χώρας θα καλύψουν τα κανάλια τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές 2010.

Eτσι, αύριο, από τις 6.00 το πρωί, η δημόσια τηλεόραση σε συνεργασία με την ΕΤ3, με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη, ξεκινάει την «Πρωινή ενημέρωση» της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά, στις 10.00 π.μ. και έως τις 12.00, η Μαρία Σαράφογλου θα μεταφέρει ό,τι «Συμβαίνει τώρα» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο μαραθώνιος της εκλογικής βραδιάς θα αρχίσει στις 6.00 με τον Τάκη Σπηλιόπουλο και τη Ρίτσα Μπιζόγλη, τον Προκόπη Δούκα και τη Βάλια Πετούρη.

Στις 7.00 μ.μ., με το κλείσιμο της κάλπης, σε απευθείας σύνδεση με το υπουργείο Εσωτερικών, η ΝΕΤ θα μεταδώσει τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ γύρω στις 9.00 μ.μ. θα υπάρχει σαφής εκτίμηση για τα αποτελέσματα μέσω του συστήματος μετάδοσης της Singular Logic.

Στο Μega από τις 7.00 το πρωί ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και ο Μανώλης Αναγνωστάκης δίνουν το πρώτο στίγμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Από τις 10.00 το πρωί και μετά ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης μας ενημερώνουν για την εξέλιξη της ψηφοφορίας.

Συντονίστρια της εκλογικής βραδιάς, που ξεκινάει στις 5.50 μ.μ., είναι η Ολγα Τρέμη και μαζί της είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Παύλος Τσίμας και ο Μανώλης Καψής. Στο στούντιο θα βρίσκεται και ο εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος με τα αποτελέσματα της ΜRΒ.

Στον ΑΝΤ1, από τις 6 μ.μ. το απόγευμα, η Μαρία Χούκλη, έχοντας στο πλευρό της τον Γιώργο Παπαδάκη, θα μας μεταφέρουν το εκλογικό κλίμα. Μαζί τους ο Αντώνης Δελλατόλας, ο Γιώργος Βλαβιανός, ο Δημήτρης Κοτταρίδης και η Στεφανία Μουρελάτου, οι οποίοι θα σχολιάζουν τις εξελίξεις. Ο Στράτος Φαναράς και η Metron Analysis αναλύουν και σχολιάζουν τα αποτελέσματα.

Από τις 6.00 μ.μ. έως και στις 12 το βράδυ, το Alter μεταδίδει ζωντανά έναν μαραθώνιο ενημέρωσης με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου. Στα στούντιο του Alter θα βρίσκονται οι Ακης Παυλόπουλος, Γιώργος Αυτιάς, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Τράγκας, Κώστας Χαρδαβέλλας, Ανδρέας Κωνσταντάτος και Κάτια Μακρή που θα αναλύσουν και θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στον Alpha, στις 8.00 μ.μ., ο Αντώνης Σρόιτερ θα δώσει την πρώτη γεύση των αποτελεσμάτων και θα παρουσιάσει τις πρώτες εκτιμήσεις.

Ο Νίκος Μάνεσης στη Βόρεια Ελλάδα, ο Δήμος Βερύκιος στην Πελοπόννησο, ο Σωτήρης Γιατζόγλου στη Θράκη, ο Γιώργος Κουρδής στην Κρήτη και δεκάδες ρεπόρτερ και ανταποκριτές του Alpha στην υπόλοιπη Ελλάδα δίνουν τον παλμό. Στις 11.00 μ.μ. μεταδίδεται η εκπομπή «Βραδιά εκλογών 2010».

Από τις 6 το πρωί στον ΣΚΑΪ οι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την ψηφοφορία. Ακολουθεί η Πόπη Τσαπανίδου. Τη σκυτάλη παραλαμβάνουν στις τέσσερις το απόγευμα ο Σπύρος Μάλης και η Λίδα Μπόλα. Στις 6 το απόγευμα ξεκινά η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη.

Μαζί της οι Αλέξης Παπαχελάς, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Ακριβοπούλου, Αρης Πορτοσάλτε, Ελλη Τριανταφύλλου αναλύουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Στο στούντιο ο αναλυτής της Public Issue Γιάννης Μαυρής δίνει την εικόνα του εκλογικού χάρτη.

* Χωρίς έξιτ πολ
Η σκέψη για διενέργεια exit polls και για τις 13 περιφέρειες της χώρας εγκαταλείφθηκε χωρίς δεύτερη συζήτηση λόγω του ασύμφορου κόστους της, ενώ τα κανάλια απέρριψαν και την πρόταση για διενέργεια exit poll μόνο σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη που κοστολογήθηκε στα 100.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ

Read More

And More