Τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τη χθεσινή τραγωδία

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τη χθεσινή τραγωδία | tlife.gr

Η Ελλάδα βρέθηκε χτες για άλλη μια φορά στο προσκήνιο. Ο θάνατος των τριών υπαλλήλων της Marfin έκανε τον γύρω του κόσμου και σχολιάστηκε από όλα τα δημοσιογραφικά μέσα του εξωτερικού. Γίναμε πρώτη είδηση σε BBC, CNN, New York Times,Wall Street Journal, Sky news και σε πολλά άλλα. Όλα μιλούσαν για πεδίο μάχης στην Αθήνα ενώ δεν άφησαν ασχολίαστη και την δήλωση του πρωθυπουργού περί δολοφονικής ενέργειας!

Διάβασε τι έγραψαν:

Γερμανία:
Η Spiegel online Politik έγραψε:»Το μήνυμα αντίστασης που ήθελαν να στείλουν οι Έλληνες κατέληξε σε ημέρα θανάτου και πένθους δεν πρόκειται να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω» ενώ το εκτενές φωτορεπορτάζ δείχνει μία πόλη τυλιγμένη στις φλόγες.

Γαλλία:

Η Liberation έγραψε:»Τρεις νεκροί από τις διαδηλώσεις στην Αθήνα» σημειώνοντας ότι η αστυνομία είναι σε γενική επιφυλακή.
Η Le Monde φιλοξενεί παράλληλα με τα έκτακτα γεγονότα ένα ρεπορτάζ ανταποκριτή υπό τον τίτλο «οι Έλληνες δεν ξέρουν πια τι να πιστέψουν».

Πορτογαλία:
Η Journal de Noticias έγραψε: »επεισόδια και η επίθεση με μολότοφ στην τράπεζα της Αθήνας».

Ιταλία:
Η Repubblica έγραψε: » Απεργία στην Αθήνα. Τρεις νεκροί σε τράπεζα στις φλόγες. Ανταρτοπόλεμος μπροστά στη Βουλή».

Reuters:
»Οι Σοσιαλιστές μπορεί να βηματίσουν πιο ‘ελαφρά’ για την επιβολή ορισμένων μεταρρυθμίσεων φοβούμενοι ότι περισσότερες βίαιες διαμαρτυρίες μπορεί να εκτροχιάσουν εντελώς το στόχο μείωσης του ελλείμματος κατά 30 δισ. ευρώ.Και αυτό μπορεί να περιπλέξει κάποιες δημοσιονομικές προσπάθειες, μπορεί να μην εκπληρωθούν στόχοι και η Ελλάδα μπορεί τελικά να αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της παρά την ‘ένεση’ στήριξης από ευρωζώνη και ΔΝΤ».

READ more