«Τα μάζεψε» ο Πάγκαλος! «Μην είστε τόσο σίγουροι ότι ο πρωθυπουργός θέλει να με δει.»

«Τα μάζεψε» ο Πάγκαλος! «Μην είστε τόσο σίγουροι ότι ο πρωθυπουργός θέλει να με δει.» | tlife.gr

Καταλυτικό ρόλο φαίνεται οτι έπαιξε η χθεσινοβραδυνή συνάντηση Πάγκαλου – Παμπούκη.
Μέσω της συνάντησης αυτής διαμηνύθηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης οτι ο πρωθυπουργός είναι οργισμένος με τα όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο κ. Πάγκαλος.

«Κάποιοι θέλουν να πείσουν ότι κάτι τρέχει, αλλά δεν τα κατάφεραν», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι δεν έχει διαφωνία και ότι συμφωνεί σε όλα με την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει λόγο να κάνει «ηρωική έξοδο».

Υπενθύμισε δε ότι δύο φόρες έχει φύγει από την κυβέρνηση (σ.σ. επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη) και αυτό διότι υπήρχε ουσιαστική πολιτική διαφωνία: στη μία περίπτωση για την υπόθεση Οτσαλάν και στην άλλη για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Σχετικά με τις δηλώσεις του αναφορικά με τους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς επίσης και με αναφορές του σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αποσπάσματα της οποίας αναπαρήχθησαν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δικαιολόγησε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή ότι εξέφραζε προσωπικές απόψεις.

Όπως συμπλήρωσε, άλλωστε, ο ίδιος δεν μιλούσε για το κυβερνητικό έργο, ούτε μιλούσε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι έχει και προσωπικές σκέψεις, τις οποίες έχει δικαίωμα και να τις εκφράζει, όπως για παράδειγμα σχετικά με θέματα όπως η Ελληνική Επανάσταση.

Για τα σχόλια του που αφορούσαν τους δημόσιους υπαλλήλους εξήγησε ότι δεν γενίκευσε και ειδικότερα για τον χαρακτηρισμό «κοπρίτη» που χργσιμοποίησε, μιλώντας σε εφημερίδα, τον απέδωσε στις περιπτώσεις εκείνες που «οι διορισμοί έγιναν με πολιτικό ρουσφέτι», συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει διαφορετικούς χαρακτηρισμούς για αυτές τις περιπτώσεις, όπως «τεμπέλης» ή «ανίκανους».

Ερωτηθείς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, απάντησε μάλλον συβιλλικά: «Μην είστε τόσο σίγουροι ότι ο πρωθυπουργός θέλει να με δει. Κάτι ξέρω εγώ που το λέω».

Όσον αφορά στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Κατάρ, ο κ. Πάγκαλος έκανε γνωστό ότι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και αξιωματούχους της χώρας και τόνισε ότι το ενδιαφέρον της αραβικής πλευράς για επένδυση στον Αστακό αναθερμάνθηκε, με νέους όρους.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι οι επαφές δεν αφορούσαν στο Ελληνικό και συμπλήρωσε ότι το Κατάρ ενδιαφέρεται για επενδύσεις στον τομέα των τουριστικών ακινήτων (tourist and real estate development).

READ more