Tα νεοϋρκέζικα ψωμάκια που τρελαίνουν τους Έλληνες!

Κάνοντας το ντεμπούτο τους σε γνωστά καταστήματα τροφίμων σε διάφορα σημεία της Αττικής, τα Leo’s House of Bagels (μπέϊγκελς) ήδη έχουν εντυπωσιάσει όλους όσους επιθυμούσαν τόσο καιρό να απολαύσουν και πάλι αυτή την καθαρά παραδοσιακή γαστρονομική τελετουργία που απέκτησαν και αγάπησαν ζώντας, σπουδάζοντας η επισκέπτοντας το εξωτερικό, και συγκεκριμένα τη Νεα Υόρκη.

Σε πρώτη φάση, το Leo’s House of Bagels διανέμει και προσφέρει τις κλασσικές δημοφιλείς γεύσεις: Σκέτο, Σουσάμι, Παπαρούνα, Ανάμικτο, Λιαστή Ντομάτα, Ελιά, Σοκολάτα, Κανέλα και Σταφίδα,και Ολικής Αλέσεως. Όλα φτιάχνονται σε κανονικό μέγεθος (120 γρ) η σε μικρότερο (bagel babies) (50gr).

Στην ιστοσελίδα του ”www.houseofbagels.gr” μπορείς να κάνεις On-line παραγγελίες σε τιμές λιανικής!

Ο Γαβαλλίας ή αλλιώς Leo, είχε την έμμονη ιδέα να δημιουργήσει το δημοφιλές προϊόν στην Ελλάδα από τότε που ήταν πιτσιρικάς, δουλεύοντας στα γνωστά Ελληνικά coffee shops της ομογένειας. Στη συνέχεια απέκτησε την απαραίτητη τεχνογνωσία και τα «υλικά» για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Στη Νέα Υόρκη εργάστηκε στο διάσημο Murray’s Bagels στο West Village (13ης και 6 Λεωφόρου) του Μανχάταν και υστέρα, (2003-2009) όταν μετακόμισε πια στην Αθήνα, στα Eric Kayser boulangerie στη Μαρίνα Φλοίσβου καθώς και στο κατάστημα της Νεας Ερυθραίας.

Ο ίδιος δήλωσε στο TLIFE: ”Ο χώρος παραγωγής είναι στα Άνω Λιόσια και συζητάμε για να δημιουργήσουμε ένα franchise μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, που θα λέγεται ”Leo’s House Of Bagels”. Πιτσιρικάς δούλευα σε Bagels στην Νέα Υόρκη, εδώ κι εφτά χρόνια είμαι στην Αθήνα και μόλις πριν από δύο χρόνια ξεκίνησα αυτή τη δουλειά. Κάναμε πολλά δοκιμαστικά μέχρι να μπούμε σε κάποια σειρά και έναν χρόνο τώρα πουλάμε κιόλας. Δίνουμε και σε άλλα καταστήματα, σε μεγάλα ξενοδοχεία, σε καφετέριες, έχουμε και πολλές γεύσεις. Πολύ γνωστή εταιρεία κρέμας τυριού μας προτείνει στον κόσμο. Ο συνδυασμός της κρέμας με το bagel είναι απίθανος! Στην Ελλάδα έχουμε ανταπόκριση! Η συνταγή είναι καθαρά νεοϋρκέζικη και η διαφορά με τα άλλα ψωμάκια, είναι ότι βράζεται πρώτα το ψωμί, πριν ψηθεί. Η διαδικασία προετοιμασίας του είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του κανονικού ψωμιού.”

Read More

And More