Τα ονόματα των βασικών κατηγορουμένων στη συμμορία της Θεσσαλονίκης

Πέντε αρχηγοί, τέσσερις οργανώσεις και ένα συνδικάτο εγκλήματος που παρόμοιό του είχαν χρόνια να δουν οι αστυνομικοί που έφτασαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Μια έρευνα που κράτησε 8 μήνες με όσους συμμετείχαν να έχουν δώσει όρκο σιωπής. Καμία διαρροή, καμία πληροφορία για να μην καταλάβουν οι πολίτες υπεράνω υποψίας ότι τους είχαν πάρει χαμπάρι!

Έτσι, φτάσαμε στο σήμερα με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να έχει καταφέρει ένα χτύπημα σε μια εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από “επιφανή” μέλη της κοινωνίας της πόλης.

Οι συλληφθέντες 53. Οι αρχηγοί 5 και οι υπόλοιποι στις διαταγές τους σε θέσεις – κλειδιά.

Ολοι τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατάχρηση εξουσίας, αρπαγή και οπλοκατοχή.

Τα κέρδη των συμμοριών είναι ανυπολόγιστα αλλά είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο και η αγωνία, το αίμα που χύθηκε και τα σπίτια που έκλεισαν.

Η δράση τους πάνω από 15 χρόνια. Τα θύματα περίπου 2.000! Ο τόκος που ζητούσαν από την τοκογλυφική τους δράση άγγιζε σε περιπτώσεις και το 80%!

Διάβασε στο Newsit τα ονόματα των βασικών κατηγορουμένων

Read More

And More