Τα πάνω-κάτω στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, μιας και το 2017 ήρθε με πολλές αλλαγές…

Νέες εκπομπές, μετακινήσεις προσώπων σε άλλες ζώνες και προγράμματα σχεδιάζονται για το δεύτερο μισό της σεζόν στην ΕΡΤ.

Οριστικές αποφάσεις για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, δεν έχουν ακόμη παρθεί. Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μετακόμισής του στη ζώνη των 8.00 μ.μ. από τις 8.50 μ.μ. που προβάλλεται τώρα.

Ενδεχόμενη αλλαγή της ώρας θα φέρει αλλαγές και στον υπόλοιπο προγραμματισμό της ΕΡΤ1. Από εκεί και πέρα θα υπάρξει και οριστική απόφαση για τη θέση του κεντρικού παρουσιαστή, στην οποία με τα τωρινά δεδομένα συνεχίζει κανονικά ο Αντώνης Αλαφογιώργος.

Από τη Δευτέρα και κάθε μέρα στις 10.00 το πρωί, το πρόγραμμα του Πρώτου Καναλιού ενισχύθηκε και με τυην ενημερωτική εκπομπή, «10 στην Ενημέρωση», με τον Νίκο Αγγελίδη και τον Χρήστο Παγώνη, η οποία στόχο έχει «να προσεγγίζει καθημερινά την επικαιρότητα με στυλ διαφορετικό, εστιάζοντας στις ανάγκες και τις αγωνίες της κοινωνίας, των συνανθρώπων μας της διπλανής πόρτας».

Αλλαγές ήδη έγιναν στην πρωινή ενημερωτική ζώνη της ΕΡΤ1 τα Σαββατοκύριακα. Η Ελένη Χρονά και ο Γιάννης Σκάλκος αναλαμβάνουν την πρώτη «καλημέρα» με την εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» από τις 7.00 π.μ. έως τις 10.00 π.μ., ενημερώνοντας τους τηλεθεατές της ΕΡΤ1 για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Αμέσως μετά και κάθε Σαββατοκύριακο η σκυτάλη της ενημέρωσης περνά στον Τάκη Σαράντη και στην Ελενα Μπουζαλά. Η δίωρης διάρκειας εκπομπή «Πάμε αλλιώς» (10.00 π.μ. – 12.00) φιλοδοξεί να προσεγγίσει με διαφορετική ματιά την πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική επικαιρότητα.

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να ξεκινήσει και η νέα καθημερινή εκπομπή της Ράνιας Τσιτσιμπίκου. Το «Μένουμε Ελλάδα» ολοκλήρωσε τον κύκλο του και η δημοσιογράφος θα επανακάμψει τηλεοπτικά με νέα καθημερινή εκπομπή τουριστικού ενδιαφέροντος μέσα από τη συχνότητα του Δεύτερου Καναλιού.

Δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί η διάρκεια του νέου μαγκαζίνο, ο τίτλος αλλά και η ώρα προβολής του, ωστόσο το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ενταχθεί στην απογευματινή ζώνη στο δίωρο 4.00 – 6.00 μ.μ.

Τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΕΡΤ η νέα ψυχαγωγική, μουσική εκπομπή του Γιάννη Ζουγανέλη. Η εκπομπή θα προβάλλεται Σάββατο βράδυ στις 10.00 μ.μ., χωρίς ακόμη να έχει αποσαφηνιστεί αν θα είναι μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 ή της ΕΡΤ2.
Πηγή: TV Εθνος

Read More

And More