Τα ταξίδια του Α. Σπηλιοτόπουλου στοίχησαν στον ελληνικό λαό 702.000 ευρώ!

Πολυτελείς σουίτες σε ευρωπαικές πρωτεύουσες και θωρακισμένες λιμουζίνες χρησιμοποιούσε ο πρώην υπουργός στα ταξίδια του, στέλνοντας το λογαριασμό στον ελληνικό λαό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.

Οπως γράφει η εφημερίδα, μόνο το διάστημα Μάιο-Δεκέμβριο 2008 τα ταξίδια του κ. Σπηλιωτόπουλου στοίχησαν στον ελληνικό λαό 702.000 ευρώ. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ διέμενε σε προεδρικές σουίτες των 3.500 ευρώ τη βραδιά, και έκανε βόλτες στα μπάρ του Σόχο με θωρακισμένες υπερπολυτελείς λιμουζίνες που κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς ο πρώην υπουργός επισκέφθηκε τη Μαδρίτη για τη διεθνή έκθεση “Fitur” και έμεινε στη σουίτα του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου «Ritz», με κόστος διαμονής τα 3.500 ευρώ τη βραδιά, ενώ η συνολική του χρέωση να ανήλθε στα 21.068 ευρώ.

Το Μάιο επισκέφθηκε τη Μαδρίτη οπου έγινε κράτηση για σουίτα στο ξενοδοχείο «Puerta America», αντί 2.745 ευρώ τη βραδιά. Έκτακτες υποχρεώσεις όμως που προέκυψαν, δεν επέτρεψαν στον κ. Σπηλιωτόπουλο να βρεθεί στη Μαδρίτη.

Το διάστημα 6-9 Μάιου ο κ. Σπηλιωτόπουλος βρέθηκε στο Ντουμπάι για την έκθεση «Arabian Travel Market». Εμεινε στην προεδρική σουίτα του «Jumeirah Emirates Towers», με τιμή 3.293 ευρώ τη βραδιά. Τον Σεπτέμβριο πήγε στη Θεσσαλονίκη και διέμεινε στη σουίτα του «Daios», με κόστος 2.275 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο πρώην υπουργός άφησε οικονομικές εκκρεμότητες 667.000 ευρώ στο ταξιδιωτικό γραφείο “Active World” με αποτέλεσμα η επιχείρηση να προσφύγει στα δικαστήρια κατά του Δημοσίου. Ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου αναφέρει στην εφημερίδα: “Είμαι στα όρια της οικονομικής χρεωκοπίας εξαιτίας της οφειλής αυτής, το γεγονός ότι δεν έχω κλείσει είναι θαύμα”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην υπουργός άφησε ακόμη ένα φέσι σε Έλληνα ιδιοκτήτη εταιρείας μεταφοράς VIP στο Λονδίνο. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Hermis Travel Agency», Δηµήτρης Χατζηθεοδωρίδης, αν και προσέφερε τις υπηρεσίες του στον πρώην υπουργό µε τέσσερις λιµουζίνες κατά τη διάρκεια δύο υπηρεσιακών ταξιδιών του στη βρετανική πρωτεύουσα στα τέλη του 2008, δεν πληρώθηκε ποτέ! Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Χατζηθεοδωρίδης διεκδικεί από το Ελληνικό Δηµόσιο το ποσό των 14.554 λιρών συν τους τόκους για τις υπουργικές µετακινήσεις κατά τις περιόδους 24-28 Οκτωβρίου και 7-13 Νοεµβρίου 2008.

Read More

And More